Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові двоє малят ледве не постраждали від легковажності рідних батьків

Львівська область 26-лют, 2010, 11:429 Lobanovskiy 1 245
У Львові двоє маленьких дітей ледве не постраждали від легковажності рідних батьків. Трирічна Марічка та її молодший братик весь день дихали випарами смердючого клею. Дорослі просто забули прибрати з підлоги тюбик із цим дурманом. Втім, це ще далеко не весь перелік порушень, виявлених правоохоронцями у цій родині.

Начальник відділу у справах дітей Личаківської районної адміністрації Львова Марта Козак переконує, - вся проблема у тому, що мама діток – Олена та її чоловік ще занадто молоді й недосвідчені. Вперше дівчина народила у 14 років. Через півтора роки у сім’ї знову з’явилося маля. Нині Олені 17 років і вона вже втретє вагітна.

Такий бебі-бум став справжнім лихом для молодої сім’ї. Вони ледве раду дають із двома дітками, а тут уже на черзі поповнення. До того ж на допомогу родичів сподіватись годі. І дружина, і чоловік – круглі сироти.

«Звичайно, вони не дуже дають собі раду із вихованням дітей. Адже усвідомленого батьківства тут, на жаль, ще немає. Був період, коли нам навіть довелося тимчасово помістити найменшого малюка у будинок дитини, оскільки у квартирі, де вони живуть, були жахливі умови,» - коментує ситуацію Марта Козак.

Згодом у квартирі, де мешкає родина, зробили ремонт за кошт міста, допомогли з побутовою технікою. Молодому подружжю залишалось лиш підтримувати порядок у помешканні та дбати про малюків. Проте для них це стало непосильною ношею.

«Квартира знову брудна, вже стіни всі понищені, у хаті сморід… Особливого покращення тут не очікується,» - розповідає Марта Козак про результати останньої перевірки працівників міліції та служби у справах дітей.

Саме їдкий сморід у помешканні найбільше занепокоїв правоохоронців. На підлозі, де безпечно бавляться малюки, - тюбик із клеєм. Поряд – кульок з цим дурманом. Небезпечною отрутою діти дихають ще відучора. Глава сімейства твердить: клей опинився у хаті випадково. Втім, його пояснення звучать не надто переконливо ще й з огляду на постійні скарги сусідів. Вони кажуть: замість того, аби за дітьми пильнувати, молоде подружжя влаштовує у хаті дебоші.

«На сьогоднішній день дана сім’я вже поставлена на облік у кримінальну міліцію у справах дітей Личаківського району і з нею буде проводитись профілактична робота з метою недопущення правопорушень» - підсумовує результати перевірки Мар’яна Мандрик, начальник КМСД міста Львова.

Поки що про позбавлення батьківських прав не йдеться – запевняють правоохоронці. Але ніхто не може спрогнозувати, що буде далі, й чи стане до снаги цьому ще геть юному подружжю поставити на ноги аж трійко дітей.


Галина Лемішко, ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору