Рівне:

Створення та просування сайтів

На Буковині міліція вилучила у підприємця 200 тисяч банок недоброякісних м’ясних консервів

Чернівецька область 01-бер, 2010, 10:489 Lobanovskiy 1 046
Співробітники управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Чернівецькій області задокументували злочинну діяльність керівника одного з приватних підприємств області. Зловживаючи службовим становищем, з метою ухилення від сплати податків, підприємець закуповував за готівку та використовував для виробництва м'ясних виробів (тушонки) м'ясо яловичини та курятини сумнівної якості. Надалі продукція, виготовлена з недоброякісного м'яса, реалізовувалась за бюджетні кошти державним установам. Внаслідок вищевказаних дій державним інтересам завдано збитків на значну суму.

При цьому підприємець незаконно сформував податковий кредит з ПДВ, валові витрати підприємства шляхом використання підроблених ветеринарних свідоцтв, посвідчень якості про придбання м'ясної продукції та документів первинного бухгалтерського обліку на поставку м'ясної продукції від суб'єктів господарської діяльності, які зареєстровані та перебувають на податковому обліку в м. Києві й мають ознаки фіктивності.

За матеріалами УДСБЕЗ УМВС України в Чернівецькій області Чернівецькою міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст. 366 (службове підроблення) та ч.З ст. 358 (Підроблення та використання підроблених документів) кримінального кодексу України.

У ході санкціонованого обшуку за місцем знаходження складських приміщень підприємства правоохоронці виявили та вилучили 200 тисяч банок готової продукції на суму понад 2 мільйони гривень.

Зразки вилученої продукції направлено для проведення експертизи відповідності встановленим держстандартам.

Керівника вказаного підприємства затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання при УМВС України в Чернівецькій області.


Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору