Рівне:

Створення та просування сайтів

Луцькі правоохоронці викрили фірму, яка надавала послуги працевлаштування, але при цьому не співпрацювала з жодним роботодавцем на Волині

Волинська область 02-бер, 2010, 10:319 Lobanovskiy 943
В обласному центрі агенція з працевлаштування, „Тіор” (назву змінено) діяла з вересня 2009 року. Спочатку її офіс знаходився на вулиці Привокзальній, однак пізніше, переховуючись від незадоволених клієнтів, керівництво фірми вирішило переїхати в центр міста.

Начальник відділу карного розшуку Луцького МВ УМВС Олександр Гоша розповів, що фірму очолювала молода жінка, яка на Волинь приїхала з АРК Крим і, вочевидь, уже мала досвід в організації подібних афер в інших обласних центрах нашої країни.

В агенції на момент викриття її злочинної діяльності працювало три дівчини, до обов’язків яких входила робота з клієнтами і нібито пошук підходящих вакансій для них. Відбувалося все досить просто: клієнт платив за послугу від 150 до 300 гривень, йому пропонували перелік вакантних посад та давали номер телефону роботодавця. Звичайно, ніякого роботодавця не існувало, тому коли людина телефонувала в надії, що вже майже працевлаштована, вона ніякої відповіді не отримувала. Безперечно, повертати гроші ошуканим громадянам агенція відмовлялася відразу, мовляв, це не їхні проблеми, що роботодавець змінив номер чи не відповідає.

Зважаючи на економічну кризу, клієнтів у аферистів завжди вистачало. Упродовж місяця до них приходило 350-400 шукачів роботи, тому можна собі уявити, які прибутки мала фірма.

Організаторка „бізнесу” наразі перебуває під вартою, а за фактом шахрайства порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 190 КК України.

Крім того, Олександр Гоша звернувся до громадян з проханням допомогти у розслідуванні цієї справи, зокрема потерпілих, яких ще не вдалося встановити, запрошують звернутися до міськвідділу міліції. До речі, правоохоронці зазначають, що в ошуканих є реальні шанси повернути свої гроші. Потерпілі можуть зателефонувати за номером 24-92-71 або прийти за адресою місто Луцьк, вул. Грибоєдова, 2.

Міліція вкотре застерігає громадян бути обачнішими та не довіряти незнайомцям, підозрілим особам, не користуватися послугами сумнівних фірм.

Ірина Новосад, ВЗГ УМВС України у Волинській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору