Рівне:

Створення та просування сайтів

Львівский аферист виманив близько півмільйона доларів

Львівська область 17-бер, 2010, 07:509 Lobanovskiy 956
У Львові затримали винахідливого пройдисвіта, що обкручував кілька оборудок водночас. То вдавав автомаклера, то наряджався в міліційну форму. Лише за рік він ошукав два десятки осіб і видурив більше півмільйона доларів.

У Львові спіймали вправного крутія. Він з легкістю "забивав баки" та видурював неймовірні суми. Люди навіть не здогадувалися, що віддають гроші дурисвітові.

Роман Рибіцький, керівник Франківського РВ міліції м. Львова:

- Своїми розповідями, своїми переконаннями громадян він схиляв людей до таких дій, після яких вони просто віддавали йому самі гроші, і лише тут в нас, в міліції, половина зрозуміла, що то шахрай.

Жертвами ошуканця стали більше двох десятків осіб. У міліції вважають: постраждалих більше. Адже "великий комбінатор" устиг надурити ще й мешканців сусідніх областей. Найбільше вдавалися оборудки з автівками. Серед постраждалих і львів’янин Святослав. Чоловік планував придбати машину. В газеті знайшов оголошення про стареньку іномарку, яку пропонували взяти у кредит.

Святослав, постраждалий:

- Я дав йому 500 доларів завдатку, як він мені сказав, всьо. Він мені написав розписку, показав свій паспорт, написав розписку, що він взяв у мене гроші, на другий день біля десятої ранку він дзвонить, каже, що треба ще 500, бо йому не хватає на розтаможку машини. Я йому привіз ще 500 доларів.

І так три тижні. Обіцяв пригнати машину з дня на день. Навіть показував документи на легковика.

Святослав, постраждалий:

- Він мені показував техпаспорт на машину, клявся, божився, що машина вже стоїть.

Насправді шахрай міг торгувати хіба що повітрям, адже жодної автівки у нього не було. Паспорт та документи на машину були фальшивими. В міліції кажуть: молодик використовував кілька хитромудрих схем. Справив мундир правоохоронця, мав "липове" посвідчення.

Роман Рибіцький, керівник Франківського РВ міліції м. Львова:

- Схема його шахрайських дій була досить різноманітною. По-перше, він багатьом людям представлявся працівником міліції, з цією метою навіть він собі пошив міліцейську форму, в якій його часто бачили і тим самим десь втирався в довір’я"

Черговою жертвою став банк. Пройда підробив довідку про прибутки й узяв позику на 250 тисяч доларів. Після цього у фінустанові його не бачили. Вдома теж не з’являвся. Затримали спритника під час чергової оборудки: знову намагався продати неіснуючу автівку. Проти афериста порушили кримінальну справу за шахрайство в особливо великих розмірах. Його майно заарештували. Нині крутій "сушить голову", як повертати борги.

Затриманий:

- По-перше, треба погасити той злісний вогонь перед людьми, і вже почати розраховуватись з банком.

Тим часом, правоохоронці розшукують інших жертв шарлатана. Вже відомо, що збитки від його афер перевищують півмільйона доларів.

Галина Лемішко, Андрій Козлов, Юрій Котоус, Львівська область.
http://ntn.ua/uk/news/frauds/2010/03/16/3367
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору