Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині затримали злодія, який викрав кардіограф з автомобіля «швидкої допомоги»

Рівненська область 17-бер, 2010, 09:039 Lobanovskiy 877
У цей березневий день 27-річному Павлу, який останнім часом мешкав у Острозі, здавалося, що «кримінальна фортуна» й справді йому посміхається. Спершу він без зайвих перешкод викрав медичний апарат «Кардіограф» з незамкненого (як він дещо пізніше повідомив працівникам Острозького міськвідділу міліції) автомобіля «швидкої допомоги», залишеного без нагляду на стоянці біля приміщення центральної районної лікарні. Вартість цього обладнання медпрацівники оцінили у сім тисяч гривень…
Та Павлові одного злочину видалося замало. Натхненний досить вдалою «вилазкою», він наважився на «другий дубль». Щоправда, тепер його увагу привернула барсетка, що лежала у салоні припаркованої поблизу бюро ритуальних послуг автівки. І знову небачене везіння – всередині невеличкої чоловічої сумки, окрім «непотрібних» документів, було сім з половиною тисяч гривень. Потираючи від задоволення руки, Павло вирішив, що за такого стану справ медичний апарат йому абсолютно ні до чого – «штовхнути» його комусь буде непросто, та й навряд чи він зможе виручити за краденеф великі гроші...
– Тому цей громадянин заніс «Кардіограф» і документи, що були у барсетці, до приміщення місцевого поштового відділення, де й залишив, – розповідає начальник сектору карного розшуку Острозького міськвідділу внутрішніх справ Сергій Яровий. – А за крадені гроші відразу придбав два дорогих мобільних телефони, решту ж узявся витрачати разом із рідним братом.
Але свято на його вулиці, що так несподівано розпочалося, дуже швидко й закінчилося. За словами Сергія Ярового, завдяки оперативності та професіоналізму розшуковців, насамперед, старшого оперуповноваженого СКР Острозького МВ УМВС України в Рівненській області Сергія Керасіра, підозрюваного було затримано майже відразу. Як з’ясувалося, Павло – громадянин Російської Федерації. Після смерті матері він разом із батьком та рідним братом переїхав до Острога, подавши документи на отримання громадянства нашої держави та досі не дочекавшись позитивної відповіді. У Росії родина продала будинок і віднедавна оселилася в невеличкому райцентрі на Рівненщині, де мешкала їх літня бабуся. Ніхто з чоловіків офіційно не працював.
Свого часу Павло уже мав проблеми із Законом сусідньої держави і навіть встиг посмакувати там тюремною юшкою. Та залишити свій «кримінальний багаж» у Росії він не зумів. Його острозькі «подвиги» стали підставою для порушення кримінальної справи за статтею 185 Кримінального кодексу України. Тепер у молодика буде можливість порівняти суворість нашого і закордонного законодавства. І хочеться сподіватися, що цей урок він засвоїть.

Марина НОНКА,
ВЗГ УМВС
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору