Рівне:

Створення та просування сайтів

У Луцьку працюють над створенням карти шуму

Волинська область 17-бер, 2010, 09:169 Lobanovskiy 916
Місто Луцьк має усі шанси отримати грант від Євросоюзу на опрацювання карти шуму. На перший конкурсний набір в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 місто Луцьк у партнерстві з Товариство самоврядних ініціатив з міста Люблін подало проект «Карта шуму в Луцьку – як приклад системи моніторингу шкідливих фізичних факторів для міст середньої величини».

Даний проект передбачає створення системи моніторингу шуму в Луцьку, інсталяцію кількох пунктів заміру рівня шуму, а також опрацювання карти шуму. Загальний бюджет проекту склав 243 904,39 євро.

Над проектом впродовж кількох місяців працював відділ екології, управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради; активну участь у процесі брали польські експерти. До розробки долучилися також представники вищих навчальних закладів міста.

Окрім інфраструктурної частини, проект передбачає також цикл навчань, студійних візитів, і що важливо – опрацювання порадника з метою поширення досвіду впровадження проекту в інших регіонах України. Сфера використання результатів проекту після його реалізації надзвичайно широка, адже наявність системи моніторингу шуму в місті дасть можливість за акустичними характеристиками виявляти шкідливі ділянки та вживати заходів щодо їх усунення.

Довідка: Акустична карта шуму є і в місті Любліні, місті-партнері Луцька. Карта шуму була створена передусім для потреб польської державної системи моніторингу стану навколишнього середовища, створення та актуалізації програм охорони навколишнього середовища від шуму та інформування громадськості щодо загроз, які створює шум.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору