Рівне:

Створення та просування сайтів

Дотаційні робочі місця - соціально незахищеним

Суспільство 18-бер, 2010, 10:069 prov 2 551
Фінансово-економічна криза значно вплинула на ринок праці – знайти роботу стало непросто. Кількість вакансій, які подають роботодавці у центр зайнятості, дуже мала. У першу чергу це відчувають соціально незахищені категорії громадян, конкурентоспроможність яких на ринку праці значно нижча, ніж в інших шукачів роботи. До таких категорій належать молоді люди, які закінчили або припинили навчання у закладах освіти, особи після звільнення зі строкової військової служби, жінки з дітьми до 6 років та дітьми-інвалідами, діти-сироти. Нелегко буває у пошуках роботи також людям передпенсійного віку та особам, що повернулися з місць позбавлення волі. Відчутні проблеми із працевлаштуванням виникають й у людей з обмеженими фізичними можливостями.
Звичайно, приймаючи на роботу таких працівників, роботодавцю доведеться докласти більше зусиль, щоб досягти бажаного результату. Аби зацікавити його у працевлаштуванні саме таких безробітних, служба зайнятості може запропонувати скористатися правом отримати дотацію з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. За умовами договору людина має бути працевлаштована на постійну роботу строком не менше ніж на два роки, а працедавцю протягом року компенсують витрати на заробітну плату цієї особи.
Саме такий напрям роботи визначено одним із пріоритетних шляхів у вирішенні питання працевлаштування соціально незахищених категорій безробітних у Костопільському районному центрі зайнятості.
Тому з 10 осіб, працевлаштованих з наданням дотації роботодавцю у січні-лютому цього року, 7 – потребує соціального захисту. Одним із успішних прикладів роботи в цьому напрямі є співпраця з КП “Костопількомунсервіс”, яке працює в сфері надання санітарних послуг, прибирання сміття та знищення відходів. Уже в цьому році з роботодавцем було вирішено питання працевлаштування на умовах надання дотації жінки з дитиною до 6 років та випускниці вищого навчального закладу, для якої це місце роботи стало першим.
Серед партнерів служби зайнятості у вирішенні питань працевлаштування соціально незахищених категорій громадян чимало приватних підприємців. Серед них – Валентина Железна, яка працює в сфері торгівлі та громадського харчування. При вирішенні кадрових питань їй було запропоновано скористатись правом отримання дотації. А щоб роботодавець не отримав “кота в мішку”, попередньо було укладено договір про стажування працівника на робочому місці. Після стажування своє перше робоче місце кухаря-кондитера отримала випускниця ПТУ Ірина Боярчук. Відтак вона може на практиці реалізовувати набуті під час навчання знання та повністю віддаватися улюбленій справі. Про це повідомляє Рівненський регіональний центр зайнятості.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору