Рівне:

Створення та просування сайтів

Чиновників хочуть відправити на екзамен з української

Україна і світ 18-бер, 2010, 10:259 prov 1 101
Українські чиновники повинні складати іспит з української мови. Про це заявив віце-прем’єр Володимир Семиноженко в ефірі програми “Чорне і біле” на телеканалі “ТВі”. Відповідаючи на запитання, чи повинні чиновники знати українську мову, він сказав: “Безумовно. У будь-якому куточку країни. Більше того, це повинен бути іспит”.
Крім того, віце-прем’єр вважає що фільми мають дублюватися українською мовою, але в певних випадках дубляж не обов’язковий. “Це спотворює звукове сприйняття художнього твору. Ось підрядкові титри я цілком підтримую”, - зазначив Семиноженко.
Також, за його словами, державне телебачення, державні новини повинні бути українською мовою. “З іншого боку, ми повинні забезпечити права людей отримати інформацію російською мовою”, - додав чиновник.
На питання, чи буде за президента Віктора Януковича більше українських книжок, Семиноженко відповів: “Це моє завдання — щоб видання українських книг стало привабливішим”.
У той же час він зазначив: “Насильно книгу читачеві не продати. Вона повинна бути цікавою. Тому рівень українського автора - це не менш важливий фактор, ніж стимули на видання книг”.
Семиноженко також сказав, що не хотів би перетворитися на віце-прем’єра з Голодомору, ОУН-УПА, з проблем героїзації Бандери. “Я маю намір бути віце-прем’єром з гуманітарної, соціальної, наукової, інноваційної політики”, - підкреслив він.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору