Рівне:

Створення та просування сайтів

На Буковині сільський голова підробив рішення сесії сільради на виділення земельних ділянок

Чернівецька область 19-бер, 2010, 10:169 Lobanovskiy 1 349
Працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернiвецькiй області задокументували факти зловживання службовим становищем посадовими особами однієї з сільських рад Сторожинецького району Чернівецької області.

Встановлено, що голова сільської ради Сторожинецького району, підписав та надав витяг з рішення сесії про затвердження даної технічної документації та передачу безоплатно у власність двох земельних ділянок для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд загальною площею 0,41 га на території сільської ради та надання дозволу на підставі цього рішення виготовити державні акти на право власності на земельну ділянку громадянам.

На підставі вищезазначеного витягу з рішення сільської ради громадяни отримали державні акти на право власності земельної ділянки, площею 0,2050 га кожен. Згідно листа Чернівецького міського комунального бюро технічної інвентаризації, загальна вартість даних земельних ділянок становить 227 000 гривень.

Однак, згідно оригіналу протоколу сесії та пояснень депутатів сільської ради, сесія прийняла рішення відмовити у затвердженні технічної документації із землеустрою, щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку громадянам для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд загальною площею 0,41 га в на території сільської ради.

Таким чином, голова сільської ради, зловживаючи своїм службовим становищем, завдав державним інтересам збитки на суму 226 529 гривень.

Прокуратурою Чернівецької області 16 березня цього року стосовно сільського керманича порушено кримінальні справи за частиною 2 статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та часиною 2 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Останній затриманий в порядку статті 115 КПК України та поміщений в ізолятор тимчасового тримання УМВС. Слідство триває.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору