Рівне:

Створення та просування сайтів

Зовнішнє тестування відмінено

Суспільство 01-кві, 2010, 09:479 prov 1 444
Міністр освіти та науки України Дмитро Табачник скасував наказ Міносвіти від 28 жовтня 2009 року, яким запроваджувалося обов’язкове зовнішнє незалежне тестування учнів 3, 5-8 і 10 класів середніх шкіл.
Про це йдеться в наказі №267, підписаному міністром і поширеному серед працівників відомства у понеділок, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
Наказ ухвалено «для уникнення перевантаження школярів загальноосвітніх навчальних закладів в період завершення навчального року і враховуючи незадовільний рівень підготовки дослідження з вивчення рівня навчальних досягнень учнів загальноосвітніх навчальних закладів з української мови, математики та історії України».
Цим наказом скасовується наказ №985 «Про вивчення рівня знань загальноосвітніх навчальних закладів учнів з української мови, математики та історії України» екс-міністра Івана Вакарчука від 28 жовтня 2009 року, яким запроваджувалося обов’язкове зовнішнє незалежне тестування учнів 3, 5-8 і 10 класів середніх шкіл.
Своїм наказом Дмитро Табачник також доручив Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти «вивчити питання про проведення вищеназваного дослідження (з вивчення рівня навчальних досягнень учнів загальноосвітніх навчальних закладів з української мови, математики та історії України) в 2010-2011 навчальному році».
Цікаво, що поки що текст наказу прес-служба міністерства не розповсюджувала.
Раніше Табачник заявляв, що під час вступу до українських ВНЗ в нинішньому році враховуватимуться бали як тестів, так і шкільного атестата, а формула розрахунків балів буде поширена серед всіх навчальних закладів. «Вступні іспити до ВНЗ проводитимуться тільки для заочників, які закінчили середні школи до запровадження тестування». Також Табачник висловлювався за переклад зовнішнього незалежного тестування випускників шкіл на ту мову, на якій вони навчалися в школі.
За матеріалами proUA.com
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору