Рівне:

Створення та просування сайтів

Тарас Чорновіл дозволить ексгумацію тіла батька

Україна і світ 01-кві, 2010, 10:039 prov 1 251
Тарас Чорновіл дозволить ексгумацію тіла батька


Депутат Тарас Чорновіл ухвалить рішення щодо ексгумації тіла батька - В’ячеслава Чорновола - після зустрічі з генпрокурором. Про це він сказав в інтерв’ю газеті “Сегодня”.
“Спочатку потрібно було зустрітися з цього приводу з віце-прем’єром Володимиром Сівковичем, а потім - з генпрокурором Олександром Медведьком”, - сказав він, пояснюючи, чому ще не вирішив, чи давати згоду на ексгумацію. Тарас Чорновіл хоче почути переконливі докази щодо того, що без ексгумації подальше просування слідства і встановлення істини неможливі.
“Мені мають гарантувати, що не буде просочування інформації про слідчі дії ГПУ, як це відбувалося три або чотири рази, аж до того, в який день і час проводитимуть ексгумацію. Це неприпустимо. Є процедура, і її треба неухильно дотримуватися. Порушать - відкличу заяву. Ніяких політичних танців на могилі батька, ніяких спекуляцій на його імені не допущу”, - заявив він.
За словами Тараса Чорновола, те, що покаже ексгумація, підтвердить або не підтвердить офіційну версію, можна буде говорити вже потім. “Я ж не роблю секрету з того, яким може бути моє рішення. Але до цього ніякого витоку з боку слідства бути не повинно”, - підкреслив він, нагадавши, що декілька разів відкликав згоду на ексгумацію саме через те, що порушували таємницю слідства.
Депутат повідомив, що з Сівковічем він вже зустрівся, але той сказав, що впливати на генпрокурора не може і допуску до оперативних матеріалів не має. “З Медведьком, сподіваюся, зустрінемося днями. Думаю, Олександр Іванович поставиться до мого прохання з розумінням”, - повідомив Тарас Чорновіл.
Депутат не знає, яке рішення про ексгумацію ухвалила вдова В’ячеслава Чорновола Атена Пашко. “Перед цим вона якось сказала, що хотіла б спершу почути мою позицію. Я, загалом, навіть не намагаюся з нею на цю тему говорити. Хай її переконують інші”, - сказав син загиблого 11 років тому лідера Народного руху України.
Тарас Чорновол зазначив, що його лякає і насторожує хід слідства у справі про смерть батька і його безрезультатність. “На якомусь етапі здавалося, що і ексгумацію призначають суто формально, щоб продемонструвати бурхливу діяльність. Але мені показали дві сторінки з оперативної справи, на цих сторіночках говориться про те, що матеріали повторної експертизи ще 1999 року були повністю сфальсифіковані”, - сказав депутат.
“Зокрема такі важливі речі, як від яких саме ударів настала смерть, коли вона настала - у момент цих ударів або після них. І слідство зайшло в глухий кут, тому що немає чітких відповідей на дуже важливі запитання. А потім вже і Кендзьор заявляв про удари кастетами. І це все, безумовно, має принципове значення”, - додав він.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору