Рівне:

Створення та просування сайтів

Юні волинські рятувальники-волонтери закликають дорослих не спалювати суху траву

Волинська область 02-кві, 2010, 10:249 Lobanovskiy 931
На Волині стало традиційним залучення до протипожежної роз’яснювальної роботи школярів. Учасники дружин юних пожежних-рятувальників кілька років поспіль, разом із працівниками підрозділів МНС, здійснюють подвірні обходи та тлумачать мешканцям волинських міст і сіл правила безпеки. Особливо актуальні такі заходи у весняний період, коли на узбіччях доріг, на полях та у приватних садибах волиняни випалюють суху траву та торішнє листя.

Як зазначив начальник Головного управління МНС у Волинській області Володимир Грушовінчук, усвідомлюючи небезпеку від спалювання сухої рослинності, мешканці краю все-таки продовжують ігнорувати елементарні протипожежні правила. Мовляв, розкласти багаття і пустити усе за димом куди простіше, аніж створювати компостні ями чи вивезти рослинні рештки на смітники. «Звісно, боротися із зухвалими паліями відповідним службам, зокрема, представникам екологічної інспекції, вдається за допомогою чималих штрафів, – зауважив Володимир Грушовінчук. – Школярі достукуються до свідомості дорослих інакше: вони не тільки апелюють до сумління порушників, але, крім того, й самі усвідомлюють і беруть на озброєння прості протипожежні істини. У майбутньому такі діти ніколи не розпалять вогонь на подвір’ї й не дозволять задихатися в диму оточуючим».



Цими днями навчати дорослих узялися шестикласники загальноосвітньої школи № 2 міста Луцька. Учасники дружини юних пожежних-рятівників Валентин Турук, Софія Сітовська, Юлія Янчик, Вадим Антонюк та Максим Чайковський вирушили вулицями, розташованими поблизу школи, щоб нагадати дорослим правила безпеки й застерегти від спалювання торішньої трави й листя. Обійшовши не один десяток приватних садиб, діти помітили багатьох лучан саме за прибиранням подвір’їв та городів. Юні волонтери вручали кожному листівки з правил пожежної безпеки, застерігаючи бути украй обережними з вогнем і не розводити багаття біля будинків. Окрім того, школярам вдалося переконати недбайливих господарів, на чиїх обійстях диміли купи торішнього сміття, не тільки загасити полум’я, але й не чинити цього надалі. А біля будинку літньої жінки учасники команди власноруч загасили вогонь, розкладений незадовго до їхнього візиту.

«Мені сподобалася наша місія, – поділився враженнями учасник команди ДЮП Валентин Турук. – Навчати людей цікаво й корисно». А шестикласниця Софія Сітовська висловила сподівання, що палії таки усвідомлять: допомогти рідному місту стати чистішим і не задихатися у диму від спаленого сміття – під силу кожному.

Віталія Лукашевич, центр пропаганди ГУМНС у Волинській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору