Рівне:

Створення та просування сайтів

Драмтеатр крізь призму десятиліть

Особливий погляд 08-кві, 2010, 10:099 prov 1 332
Всі етапи становлення і розвитку Рівненського обласного музично-драматичного театру, починаючи із часу його заснування, описано на сторінках книги колишнього актора Ігоря Жилінського та дослідника рівненського мистецтва Богдана Столярчука.
Заклад було створено 70 років тому, і за цей час він пережив різні часи, а репертуар театру виховав не одне покоління рівнян. У виданні йдеться про акторів та вистави у різні історичні періоди. На Рівненщині театральну справу було започатковано наприкінці XVIII століття. У книзі описується діяльність українських театральних гуртів, які виступали тут за часів царської Росії, Української Народної Республіки, буржуазно-поміщицької Польщі, робота закладу під час фашистської окупації гітлерівцями Рівного та інші творчі та історичні моменти.
Це видання – велика дослідницька та монографічна праця, яка відкриває перед читачем невідому сторінку історії театру та дає змогу стати ближчим до справжнього мистецтва. Адже книга “Історія театрального мистецтва Рівненщини” налічує більше ніж 600 сторінок і розповідає про дорадянські заклади культури. Відтак, автори вважають, що нині можна відзначати 100-річчя рівненського театру, адже саме 100 років тому на місці сучасного Народного дому було засновано театр єврея Лейба Зафрана. Це видання є важливим посібником для студентської молоді, глядачам же воно допоможе пізнати історію академічного театру, де нині, як і в далекі часи, творяться мистецькі цінності, що змінюють світ і наповнюють життя прекрасним.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору