Рівне:

Створення та просування сайтів

Виплачено понад 14 мільйонів гривень заборгованої заробітної плати

Кримінал 08-кві, 2010, 10:139 prov 981
З початку 2010 року заборгованість з виплати заробітної плати в області зросла і складає більше 18 мільйонів гривень. З метою усунення порушень закону у сфері оплати праці прокуратура невідкладно вносить акти прокурорського реагування, вживає кримінальні та цивільно-правові заходи.
Наприклад прокурор Рокитнівського району виявив, що впродовж липня-грудня 2009 року керівник державного підприємства безпідставно не виплатив заробітну плату 134 працівникам в розмірі 80 тисяч гривень. Крім того, на законні розрахунки чекали ще 16 звільнених робітників. Встановлено, що грошові кошти, які надходили до підприємства, використовували на господарські потреби. При цьому, борг з заробітної платні залишався непогашеним. У лютому 2010 року за цим фактом прокурор порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 175 Кримінального кодексу України (безпідставна невиплата заробітної плати громадянам більше ніж за один місяць, вчинена умисно керівником підприємства, установи або організації незалежно від форми власності). Триває слідство.
А Дубенський міжрайонний прокурор розслідував та скерував до суду кримінальну справу щодо керівника одного із ТОВ, який заборгував своїм працівникам 224 тисячі гривень. Під час досудового слідства заборговану заробітну плату відшкодовано повністю.
Упродовж січня-березня цього року за наслідками проведених перевірок у сфері оплати праці та зайнятості населення прокурори Рівненщини порушили 20 кримінальних справ (12 з них вже скеровано до суду), в результаті розгляду документів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 83 посадові особи, виплачено заборгованої заробітної плати населенню на суму понад 14 мільйонів гривень.
Роман МАРУТА,
прокурор відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору