Рівне:

Створення та просування сайтів

Експерти оцінили ступінь ймовірності терактів в Україні

Україна і світ 08-кві, 2010, 11:349 prov 2 481
Експерти оцінили ступінь ймовірності терактів в Україні


Геополітичне становище України на стику сфер впливу Росії, Заходу і мусульманського світу, участь у міжнародних антитерористичних операціях і посилення міграційних потоків через територію держави - все це, на думку експертів, приховує у собі загрозу тероризму.
За словами президента Міжнародної громадської організації “Міжнародна антитерористична єдність” Олександра Дічека, фахівці виділяють зовнішні і внутрішні чинники терогенності, які загрожують проявами тероризму.
Він зазначив, що зовнішні фактори терогенності для України пов’язані з її геополітичним становищем, де перетинаються інтереси Росії, Заходу і США, Туреччини і мусульманського світу. Також такими чинниками є участь українських підрозділів в міжнародних миротворчих і антитерористичних операціях у багатьох країнах світу, а також посилення міграційних потоків через Україну з терористично небезпечних регіонів, зокрема Іраку, Афганістану, Пакистану, Таджикистану, Індії та інших.
За словами Дічека, внутрішніми чинниками террогенності є соціально-економічне розшарування населення держави, слабка і корумпована судова влада, внутрішньополітична нестабільність, спроби посилити протистояння західного і східного регіонів України, а також розігрування кримсько-татарської карти.
На переконання експерта, сьогодні жодна країна світу не може бути гарантовано захищеною від проявів тероризму.
У свою чергу почесний президент Міжнародної громадської організації “Міжнародна антитерористична єдність” Василь Крутов повідомив, що за час незалежності в Україні було здійснено 15 терористичних актів, які були так кваліфіковані згідно з положеннями Кримінального кодексу. Він зазначив, що ідеологи міжнародного тероризму готові провести терористичний акт у будь-який час і в будь-якому місті.
В травні 2009 року Служба безпеки України заявила, що запобігла спробі створення в Україні осередку міжнародної терористичної організації “Хізб ут-Тахрір”, яка заборонена у 29 країнах світу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору