Рівне:

Створення та просування сайтів

На Хмельниччині ліквідовано міжнародний канал постачання до України сильнодіючої психотропної речовини «метамфетамін»

Хмельницька область 09-кві, 2010, 13:029 Lobanovskiy 863
У результаті проведення спільної спецоперації працівників Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Хмельницькій області, відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ області та Житомирською митницею перекритий канал постачання в Україну сильнодіючої психотропної речовини, внаслідок чого вилучено майже півтора кілограма наркотичної речовини, за попередніми даними, метамфетаміну.
Встановлено, що наркотрафік був налагоджений організованою злочинною групою з міжнародними зв’язками, яку створив та очолив громадянин Литви на прізвисько «Шоу». Також до її складу увійшли: раніше судимий литовець з українським корінням на прізвисько «Бал» та троє мешканців м. Шепетівка. За інформацією УБОЗ усі п’ятеро мали чітко розподілені функції у злочинній діяльності та визначений план налагодження потужного каналу постачання та розповсюдження в західному регіоні України метамфетаміну з країн Прибалтики.
В подальшому було з’ясовано, як діяли учасники ОЗГ. Лідер злочинної групи виїжджав за кордон для оптової закупівлі наркотику та поза митним контролем незаконно ввозив його до України. Далі передавав психотропну речовину спільникам, які, в свою чергу, і розповсюджували небезпечний порошок, переважно, на території Хмельницької та Рівненської областей.
З метою викриття злочинної діяльності «продавців» працівники УБОЗ та відділу «К» УСБУ провели ряд оперативних закупівель наркотику. Результати експертизи ДНДЕКЦ підтвердили сподівання правоохоронців — це метамфетамін. При черговій спробі збути товар та під час перетину одного з постів Житомирської митниці всі наркоторговці були затримані.
Під час обшуків у них було вилучено згадану кількість порошку, за попередніми даними — метамфетаміну, велику кількість коштів в іноземній валюті та два автомобілі, які використовувались для розповсюдження наркотику.
Стосовно підозрюваних Слідчим відділом УБОЗ УМВС України в Хмельницькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3. ст. 307 (незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинених організованою групою) Кримінального кодексу України.
Наразі триває перевірка каналу постачання наркоречовини та встановлення інших осіб, причетних до діяльності ОЗГ.

ГУБОЗ МВС України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору