Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині троє дільничних інспекторів приборкали чоловіка, який погрожував спалити хату і людей

Івано-Франківська область 09-кві, 2010, 14:049 Lobanovskiy 909
У період Великодних свят працівники міліції вже традиційно працювали у посиленому режимі служби, забезпечуючи правопорядок на вулицях та у місцях дозвілля і відпочинку громадян. На жаль, нерідко доводилося виїжджати на виклик з помешкань громадян, де виникали сімейні чвари чи конфлікти на побутовому грунті. У зовсім екстремальну ситуацію потрапили троє дільничних інспекторів Коломийського райвідділу міліції, що на Івано-Франківщині. О пів на третю годину ночі на мобільний телефон дільничного інспектора міліції Михайла Дячука зателефонував мешканець села Підгайчики і повідомив, що його зять вчинив сімейний конфлікт і погрожує підпалити обійстя.

У цей час дільничний інспектор разом з двома колегами Романом Далибожиком та Ігорем Гохом перебували у складі оперативної групи міліції і несли службу з охорони громадського порядку на території інших населених пунктів. Прибувши за викликом на подвір’я жителя села Підгайчиків, офіцери міліції одразу потрапили в епіцентр подій, що відбувалися біля хати. До них підбіг наче навіжений молодий чоловік і почав розливати з пляшки рідину, вигукуючи, що підпалить усіх. Про реальну небезпеку засвідчувала запальничка в його руці. Ситуація вимагала від міліціонерів прийняття не тільки правильного рішення, але й блискавичних дій. Старшому дільничному інспектору Ігорю Гоху на якусь миттєвість вдалося відволікти увагу зловмисника, як колеги з двох боків підстрибнули до молодика і нейтралізували його руку, саме ту, в якій той тримав запальничку. Щоб убезпечити і себе, і членів родини від будь-яких несподіванок з боку затриманого, на його руки начепили кайданки.

Як уже з’ясовано, у ту ніч 23-річний молодий чоловік, перебуваючи в нетверезому стані заподіяв тілесні ушкодження своїй дружині. Зрозуміло, що за жінку заступилися її батьки. Розгніваний зять настільки втратив над собою контроль, що вирішив помститися їм реальною погрозою підпалити хату і господарські будівлі. І хтозна, у якому руслі розвилися б події, якби господар помешкання не зорієнтувався і не зателефонував дільничному інспектору. Втручання міліціонерів виявилося вчасним. Як повідомив начальник Коломийського райвідділу міліції Володимир Сміх, професійні дії в екстремальній ситуації трьох дільничних інспекторів обов’язково будуть заохочені.

Тим часом затриманий перебуває під адміністративним арештом, вирішується питання про порушення щодо нього кримінальної справи.
Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору