Рівне:

Створення та просування сайтів

Прокурорами Рівненщини пред’явлено до судів позовів про стягнення до бюджету податкової недоїмки на загальну суму 32 мільйони гривень

Рівненська область 12-кві, 2010, 09:429 Lobanovskiy 1 161
Статтею 67 Конституції України встановлено, що кожен повинен сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, установлених відповідним законодавством. Ухилення від цього обов’язку призводить до зменшення доходної частини бюджету, що в свою чергу негативно позначається на фінансуванні соціальних та інших державних програм. Наявність економічних порушень чи інших державних інтересів внаслідок протиправних дій фізичних та юридичних осіб є підставою для вжиття органами прокуратури цивільно-правових заходів.
Так, для прикладу, 11 березня цього року Рівненський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокурора міста Рівного про стягнення з одного із місцевих підприємств податкового боргу із сплати податків на прибуток та додану вартість на суму 30,2 мільйонів гривень.
Як встановлено перевіркою, посадові особи підприємства, порушуючи вимоги Закону України «Про систему оподаткування» та неодноразово ігноруючи вимоги органів податкової служби, сплачувати заборгованість із ПДВ та податку на прибуток не поспішали. Тому це дало підстави звернутися в інтересах Державної податкової інспекції у м.Рівне до суду з позовом про стягнення боргу.
Загалом, упродовж січня-березня 2010 року прокурорами Рівненщини пред’явлено до судів позовів про стягнення до бюджету податкової недоїмки на загальну суму 32 мільйони гривень, з них реально стягнуто на суму 31 мільйон гривень, в т.ч. 8,9 мільйонів гривень із сплати заборгованості по ПДВ.

Начальник відділу представництва інтересів громадян і держави у судах прокуратури Рівненської області радник юстиції Лілія Китовська
Схожі новини
Коментарі - всього 1

Юрко Пильний 12-кві, 20:09

Краще б мовчали, чим писати казна-що. По-перше, забезпечувати стягнення податків до бюджету повинна податкова, це її робота і за це вони отримують зарплату. А прокуратура повинна наглядати за роботою податкових органів і при виявленні недоліків і провалів у стягненні податків - жорстко реагувати.
А що таке позови на 32 млн. несплачених податків за мінусом 30 млн. позову прокуратури міста ( да і той позов податківці скоріше за все намалювали самі). Виходить всього 2 млн на майже 20 районних прокуратур і прокуратуру області, тобто 100 тис на одну прокуратуру.Чи не смішно хвалитися такою показухою і вип"ячувати свої недоліки? Це не робота, а ганьба прокуратури !
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору