Рівне:

Створення та просування сайтів

На Прикарпатті СБУ перекрила канал нелегальної міграції

Івано-Франківська область 14-кві, 2010, 08:349 Lobanovskiy 1 006
Слідчі Служби безпеки України завершили розслідування кримінальної справи стосовно учасників організованого злочинного угруповання, яке впродовж 2009 року здійснило щонайменше чотири спроби переправити нелегальних мігрантів. Матеріали справи передано до суду.

Іноземці прибували до України легально. Їхньою подальшою долею опікувалося два жителі Західної України під керівництвом раніше засудженого за аналогічний злочин львів’янина.

Після прибуття до Івано-Франківська, групу з 3-4 громадян близькосхідних країн поселяли у приватних садибах, згодом переправляли на територію Львівської області. А вже звідти поза офіційними пунктами пропуску – до Польщі, де на нелегалів чекав провідник. За кожну «оборудку» ділки отримували по півтори тисячі євро за особу.

Останню групу мігрантів – трьох чоловіків-громадян Палестини та жительку Молдови з дитиною – співробітники СБУ затримали наприкінці 2009 року на Львівщині неподалік лінії державного кордону. Разом з нелегалами при спробі втечі попався один з організаторів незаконного каналу міграції, який керував діями іноземців при перетині кордону.

За організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України спритникам загрожує від трьох до семи років позбавлення волі (ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України).


Прес-центр СБ України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору