Рівне:

Створення та просування сайтів

В Луцьку сусіди допомогли затримати квартирних грабіжників

Волинська область 16-кві, 2010, 12:409 Lobanovskiy 1 022
Хочеш жити - вмій крутитись! Так подумали двоє квартирних злодіїв у Луцьку й пішли виламувати двері першого ліпшого помешкання. Проте не сподівалися, що за ними стежить пильне сусідське око. Доки крадії пакували у валізи чужі техніку, золото, гроші, люди назвали міліції адресу, де орудують злочинці.

Двоповерховий котедж на околиці міста: собаки його не охороняють, а вхідні двері - не металеві. Проникнути туди крадії вирішили вранці. Дочекалися, коли поїдуть мешканці. Потім узялися до справи. Відскребли частину дверного полотна, скрутили замка. Хатнім начинням домовилися не перебирати.

Богдан, затриманий:

- Ломом открыл дверь, позвал своего подельника. Зашли туда. Взяли там 20 евро, короче, 40 гривен, системный блок, фотоаппарат цифровой и два ДВД.

Та насправді список поцупленого значно більший: коштовності, ордени, мобілки й навіть - гумові чоботи 45 розміру. Для чого вони квартирному злодієві - невідомо. Розіпхавши весь крам у кілька валіз, парубки рушили до виходу. Та не встигли подолати і ста метрів, як довелося лягати долу. Їх заскочила міліція.

Олександр, оперативний співробітник МВ міліції м. Луцька:

- Не дивлячись на те, що ми просили їх зупинитися, представилися працівниками міліції, невідомі, залишивши крадене, почали втікати. Оскільки вони не зупинялися, прийшлося згідно закону України про міліцію, застосувати табельну вогнепальну зброю.

Після другого пострілу вгору крадії зупинилися. Самовидцями їхнього затримання було до десятка осіб. Дехто навіть намагався заламати лиходіям руки. Такій допомозі правоохоронці лише радіють. Кажуть, якби не вчасний дзвінок сусідів, злочинців шукали б довго.

Олександр, оперативний співробітник МВ міліції м. Луцька:

- Надійшла оперативна інформація, що невідомі особи мають намір скоїти квартирну крадіжку в районі вулиці Чехова. Виїхали в даний район, і, переконавшись в тому, що інформація підтвердилася, ми в одному із будинків помітили двох невідомих осіб. Вони вже виходили і в руках несли господарські сумки.

Кримінальний дует проблеми із законом має не вперше. 30-річний Ярослав та на десять років молодший Богдан уже відбували покарання за аналогічні злочини. Другого випустили лише два місяця тому. Він трохи попрацював на будівництві й узявся до давнього. За квартирну крадіжку обом загрожує до трьох років ув’язнення.

Олександр Стерничук, Інна Суховерхова, Луцьк, НТН.
http://ntn.ua/uk/news/robberies/2010/04/15/3571
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору