Рівне:

Створення та просування сайтів

Під час операції „Батискаф” на Волині вилучено майже сім тисяч доз сильнодіючих лікарських засобів

Волинська область 22-кві, 2010, 10:469 prov 1 109

Є люди, які не бажають вести здоровий спосіб життя, навпаки – свідомо вживають наркотики та їхні аналоги задля так званого хорошого настрою. Волинські правоохоронці весь час борються з наркоторгівлею та посильно перекривають канали постачання наркотиків.

Днями на Волині закінчилась оперативно-профілактична операція „Батискаф”. На території області в сфері провадження господарської діяльності, пов’язаної з використанням наркотичних, психотропних лікарських засобів та прекурсорів, функціонує 78 суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на оптову або роздрібну реалізацію лікарських засобів. З них 39 – лікувальні заклади, 9 – ветеринарні, 16 – санітарно-епідеміологічні станції, 10 – промислові суб’єкти, 4 – суб’єкти у сфері реалізації лікарських засобів та 12 їх структурних підрозділів.

Під час проведення відпрацювання підрозділами внутрішніх справ області перевірено 146 суб’єктів господарювання, з них 95 – закладів аптечної мережі, 8 – лікувальних, 43 – комерційні структури. В результаті проведених заходів правоохоронцями виявлено 56 фактів правопорушень у сфері легального обігу та порушення Ліцензійних умов обігу підконтрольних лікарських засобів: 14 в аптечних установах, 33 в комерційних структурах та 9 „вуличної” торгівлі.

Працівниками відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України у Волинській області вилучено 6942 дози сильнодіючих лікарських засобів, 8 доз психотропних, 388,3 кг соляної кислоти, 0,06 кг перманганату калію, 1,42 кг інших прекурсорів. Також виявлено та вилучено 7003 дози не облікованих лікарських засобів, з них 49 доз наркотичні: 40 – препарату з вмістом „трамадолу”, 9 – „метадолу”.

По сорока шести повідомленнях про порушення обігу наркотичних речовин та їх прекурсорів, які надійшли до чергової частини УМВС України у Волинській області, прийнято результативні рішення. Складено 22 протоколи за ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП. Також порушено 13 кримінальних справ за ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), ч. 2 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збуту отруйних і сильнодіючих речовин), ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) КК України. Окрім цього, до інспекції з контролю за лікарськими засобами направлено матеріали по вісьмох суб’єктах та по трьох до комітету по контролю за наркотичними речовинами, їх аналогами та прекурсорами.

Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору