Рівне:

Створення та просування сайтів

40 відсотків водіїв не сплачує штрафів

Кримінал 22-кві, 2010, 11:099 prov 1 017
Відповідно до вимог чинного законодавства у випадку порушень правил дорожнього руху виноситься вмотивована постанова органу ДАІ або суду про адміністративне стягнення. У разі несплати штрафу протягом 15 днів постанова про адміністративне стягнення надсилається увідділ державної виконавчої служби для виконання в примусовому порядку. На сьогодні в органах виконавчої служби залишаються невиконаними 40 відсотків таких постанов.
Як в області дотримуються вимог законодавства при виконанні рішень судів та органів ДАІ про стягнення штрафів за порушення правил дорожнього руху, перевірили органи прокуратури Рівненщини.
40 відсотків водіїв не сплачує штрафів

Результати перевірок засвідчили про численні порушення у діяльності підрозділів Управління ДАІ УМВСУ в області при винесенні постанов у справах про стягнення адміністративних штрафів та їх направленні для примусового виконання в органи державної виконавчої служби. Встановлено, що ряд постанов упродовж тривалого часу для примусового виконання в органи ДВС не направляються, або ж направляються з порушенням встановленого законом строку, що призводить до відмови органів Державної виконавчої служби у їх виконанні.
Крім того під час, перевірки стану виконання судових рішень даної категорії виявлено порушення і в діяльності державних виконавців. Нерідко вони порушують терміни відкриття виконавчого провадження та здійснення виконавчих дій. Не в повній мірі використовуються повноваження, передбачені чинним законодавством.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору