Рівне:

Створення та просування сайтів

На Франківщині лікарі хотіли поховати живу дитину

Івано-Франківська область 22-кві, 2010, 13:289 prov 1 135
У Надвірнянській районній лікарні визнали мертвою шестимісячну новонароджену дівчинку із села Битків на Івано-Франківщині. Коли батько приніс пакунок з тільцем для поховання, дитина раптом ожила.

Чоловік породіллі розповів кореспонденту Gazeta.ua, що жінка народила вдома, бо швидка приїхала запізно.

"Жінка родила вдома, ми викликали швидку, але та поки приїхала, то дитя вже вийшло. Ті зі "швидкої" прийшли, подивилися на дитину, на жінку і навіть пуповину не стали перерізувати, зволікали, наче то не дитина, а просто недоношений плід. Потім ми наполягли, вони це все зробили. Але наказали мовчати про те, що відбувалося, бо інакше будемо мати проблеми. Казали, жінка твоя алкоголічка, пила до народження і навмисне дитя вбити хтіла, її посадити можуть на 15 років", - сказав Олександр Михайлюк.

Після розрізу пуповини, швидка забрала немовля до районного пологового будинку. Через пару годин батькові повідомили, що новонароджена померла. Сказали принести коробку аби запакувати трупик.

"Він прийшов додому, був такий вбитий. Ми знайшли якусь коробку, я йому ще пеленку спакувала. Готувалися до похорон. А коли він приніс малу, - виявилось дитя то живе! Розумієте, вони похоронили мою живу внучку!", - пригадує Юстина Михайлюк, бабуся народженої.

Батьки знову викликали "швидку". Дитину вдруге забрали до лікарні в район, а під вечір перевели до дитячої обласної в Івано-Франківськ. Зараз мама і дитина перебувають там, обоє у задовільному стані.

Про 27-річну Мар’яну Михайлюк у селі відзиваються непогано. Кажуть, працювала в місцевій лікарні санітаркою, була трудолюбива, п’яною її не бачили.

"У них звичайна сім’я, мають ще двоє старших хлопчиків. Живуть разом із мамою чоловіка. Я не можу на себе взяти відповідальність і сказати, що вона пила, це буде не правда. В той день вони садили город, може де трохи надірвалася роботою, в селі таке буває. Те, що собі дозволили лікарі просто не припустимо", - пояснила секретар Битківської селищної ради Галина Михайлівна.

У районній лікарні повідомили, що в закладі ведеться службове розслідування. До оприлюднення його висновків від коментарів відмовляються.


http://gazeta.ua/index.php?id=336289
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору