Рівне:

Створення та просування сайтів

Львівські надзвичайники від початку року зібрали 10 кг ртуті

Львівська область 28-кві, 2010, 08:309 Lobanovskiy 932
Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради в рамках акції «Дні прийому ртуті від львів’ян» від початку року вже зібрало 10 кг ртуті, з них приблизно 4 кг - від мешканців Львова. Торік же надзвичайники зібрали 43 кг ртуті, з них 6 кг – від населення.

«Ідея проведення такої акції з'явилася, у зв'язку із почастішанням випадків виявлення та розливу ртуті мешканцями міста. Дана послуга безкоштовна, безстрокова та покликана зменшити вплив на здоров’я мешканців міста такої хімічно-небезпечної речовини, як ртуть», - каже начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Володимир Рощин.

Нагадаємо, ртуть від населення в будь-яких ємностях приймається управлінням із середи по п’ятницю кожного тижня з 10. 00 до 17.00 год за адресою вул. Стефаника, 4, каб. № 6 (вхід із вул. Чайковського).

При нагоді нагадуємо, що у випадках виявлення, розбиття та пошкодження ємностей із ртуттю (градусників, колб і т.д.) негайно слід звертатися за телефонами 29-75-911, 261-40-83, 261-42-39, 261-44-61 або за електронною адресою uns@city-adm.lviv.ua
Довідка

Ртуть – сильна отрута. За своїм зовнішнім виглядом, ртуть – метал сріблясто-білого кольору. Пари ртуті та її сполуки дуже отруйні. Потрапивши до організму людини через органи дихання, ртуть акумулюється і залишається там на все життя.

Симптоми отруєння ртуттю виявляються через 8-24 години:
- загальна слабкість;
- головний біль та підвищення температури;
- згодом - болі в животі, розлад шлунку, хворіють ясна.

При розливі ртуті у приміщенні:
- виведіть з приміщення всіх людей;
- відчиніть настіж усі вікна у приміщенні;
- захистіть органи дихання хоча б вологою марлевою пов'язкою;
- ізолюйте максимально забруднене приміщення, щільно зачиніть всі двері;
- вимкніть газ та електрику, загасіть вогонь у грубах перед виходом з будинку;
- негайно зателефонуйте для залучення фахівців черговому центральної міської диспетчерської служби – тел: 2975-911, або за тел. 01. У крайньому випадку - зателефонуйте в міліцію.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору