Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині піротехніки МНС знешкодили 71 боєприпас часів війни

Івано-Франківська область 28-кві, 2010, 11:529 Lobanovskiy 1 018
Майже дві сотні старих воєнних боєприпасів виявлено з початку цього року на Івано-Франківщині. Їх у більшій чи меншій кількості знаходять у всіх районах Прикарпаття. Особливо ж багато таких вибухонебезпечних предметів є у землі з часів Другої Світової. Днями небезпечну знахідку було виявлено в селі Живачів Тлумацького району.

26-го квітня тут на одному з обійсть під час проведення земляних робіт місцеві мешканці знайшли під мурованою підлогою старої пивнички дві старі гранати. Господиня одразу зателефонувала до служби порятунку МНС «101». Піротехніки Головного облуправління МНС, котрі прибули до місця виклику, заходилися обережно копати на вказаному місці, збільшуючи яму для септика вшир та в глибину. Уже за декілька хвилин з-під шару грунту з’явилися й інші старі заржавілі предмети. Сапери дістали з-під землі 71 вибухонебезпечний предмет – 66 німецьких протипіхотних гранат, два різнокаліброві снаряди та три підривники. Боєприпаси були складені рівненькими рядочками і перекладені рубероїдом, щоб не намокали. Тож, швидше за все, тут, поблизу мирної хати, на глибині майже двох метрів усі ці повоєнні десятиліття зберігався склад гітлерівських боєприпасів.

Увесь німецький арсенал піротехніки вилучили з землі і того ж дня знешкодили на полігоні. Однак, безумовно, ці знайдені та знешкоджені вибухонебезпечні предмети є на Прикарпатті далеко не останніми.

Центр пропаганди ГУМНС в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору