Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному відбувся фінал турніру з шахів "Шахова корона-2010"

Рівненська область 29-кві, 2010, 09:009 Lobanovskiy 1 973
У неділю, 25 квітня, у Рівному відбувся фінал загальноміського турніру з шахів "Шахова корона-2010". Перший етап, 17 квітня, проводився у приміщенні НВО №18, а фінал турніру - у сесійній залі міської ради. Жоден учасник змагання не залишився без подарунків. Переможці отримали нагороди: шахові корони та інші цінні призи, а найголовніше - можливість поспілкуватися з почесним гостем турніру, екс-чемпіоном світу Русланом ПОНОМАРЬОВИМ.
Нагороди вручалися у двох вікових категоріях. Перше місце серед юнаків у категорії до 13 років, виборов Дем'янюк Андрій, друге - Дем'янчук Назар, а третє посів - Гордієнко Віталій. У цій самій віковій категорії, звання «Шахової королеви Рівного» виборола Туленіна Ілона, на другому місці - Власюк Іванна, третє місце - Зінь Ірина. Шахову корону серед юнаків у віковій категорії від 13 до 17 років, виборов Палій Андрій, за ним - Затирка Максим та Люшин Віктор. Серед дівчат перше місце зайняла Ярошик Оксана, другою ж визначили Маркушину Євгенію.
За словами Сергія ПАЛАДІЙЧУКА, мецената турніру, змагання пройшли надзвичайно вдало.
-Я задоволений тим, що було дуже багато учасників та запрошених гостей. Мені приємно, що фіналісти отримали багато цінних призів, серед яких і путівки на літній відпочинок до санаторно-оздоровчого комплексу «Електронік». Але думаю, що досягнення головної мети турніру ще попереду – це залучення якомога більшої кількості дітей до гри у шахи, до цього прекрасного інтелектуального виду спорту – зазначив голова бюджетної комісії Сергій Паладійчук.
На заході побував і міський голова Рівного Володимир ХОМКО. Він зазначив, що отримав від турніру тільки позитивні емоції:
- Наша головна мета: максимум дітей в спорт, мінімум - на вулицях. Тому, у цьому контексті, наше прагнення до популяризації різних видів спорту, у тому числі, і шахів є абсолютно зрозумілим – завважив пан Хомко.
Також, серед почесних гостей, на змаганнях були присутні народний депутат України Микола Шершун та заслужений майстер спорту України, міжнародний гросмейстер, Олімпійський чемпіон Олександр Моісеєнко, які теж, у свою чергу, побажали учасникам перемог та досягнення найвищих вершин на шаховому олімпі.
Організаторами змагань виступили управління у справах сім'ї, молоді та спорту, управління освіти та Федерація шахів у Рівненській області. До речі, голова обласної Федерації шахів Володимир Ковальчук, напередодні, був обраний заступником президента Федерації шахів України. Також, одним із заступників президента Федерації шахів України був обраний і Микола Шершун. Таким чином, Рівненщина єдина область, від якої обрано аж двох заступників.
- Маю сподівання, що турнір "Шахова корона Рівного-2010" сприятиме популяризації такого виду спорту як шахи на теренах нашої області. - каже голова Федерації шахів у Рівненській області Володимир КОВАЛЬЧУК. - Саме такі дитячі турніри ростять для країни майбутніх чемпіонів та інтелектуально розвинених людей, які зможуть вдало реалізувати себе у різних видах діяльності.
Зважаючи на таку високу зацікавленість дітей та молоді шахами, міський голова Рівного Володимир Хомко завважив, що незабаром у місті відродиться шаховий клуб, якій кілька років тому був закритий, а останні спроби відродити його, як відомо, не увінчалися перемогою. Та, пан Хомко запевнив, що зараз все ж варто розраховувати на позитивний результат, оскільки приміщення для клубу вже знайдене і справа лише за косметичним ремонтом.
У свою чергу, заступник міського голови Рівного Сергій ВАСИЛЬЧУК зазначив, що частина приміщення, де знаходився шаховий клуб, були ще у 2004 році продані, а клуб залишено у власності територіальної громади міста. А підприємство, яке викупило другий поверх будівлі і підвал, мало забезпечити функціонування шахового клубу.
- У зв’язку з певними причинами щодо відведення землі, наявності коштів та ін. справа затягнулася і сьогодні для того, аби відновити його роботу, потрібно робити капітальний ремонт не тільки шахового клубу, а й усієї будівлі. На початку цього тижня міський голова Рівного зустрічався з власниками приміщення, яким чітко поставив задачі по врегулюванню земельних питань і якнайшвидшого відновлення роботи клубу. Завважу, що вся реконструкція відбуватиметься за кошти підприємця, оскільки у зобов’язаннях на придбання була записана умова про приведення до належного стану і шахового клубу, у тому числі – зазначив пан Васильчук.
Росана Бісмак
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору