Рівне:

Створення та просування сайтів

В Гощанському районі знайшли людські рештки та боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни

Кримінал 29-кві, 2010, 10:229 prov 1 435
В Гощанському районі знайшли людські рештки та боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни


У пункт зв’язку Гощанського РВ МНС зателефонувала рівнянка й повідомила, що при проведенні земельних робіт з прокладання водопроводу до житлового будинку в с. Дорогобуж Гощанського району на вул. Будкова, 6-А було знайдено боєприпаси.
На місце знахідки виїхали начальник Гощанського райвідділу ГУ МНС у Рівненській області, майор служби ЦЗ Юрій Хіміч, начальник відділу НС Гощанської РДА Л. Супрунець, оперативна група Гощанського РВ УМВС у складі 3 чоловік, які забезпечили цілодобову охорону місця події.
Під час огляду місця проведення земельних робіт виявили 2 ручні гранати РГД-33 часів Великої Вітчизняної війни та патрони калібру 7,62 мм для стрільби з гвинтівки “Мосіна” 1897 року випуску. Разом з тим там знайшли людські кістки, а також закорковану капсулу з даними загиблого воїна. Гощанський РВ ГУ МНС подав заявку на знешкодження знайдених вибухонебезпечних предметів, а також поінформував керівництво Гощанської райдержадміністрації.
На місце знахідки прибула піротехнічна група аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ МНС, яку очолив особисто начальник Головного управління МНС у Рівненській області полковник служби ЦЗ Володимир Оглобля. Фахівці провели розкопки, під час яких вилучили людські кістки та передали їх на судмедекспертизу, а також знешкодили знайдені вибухонебезпечні предмети. Вилучену капсулу працівники Гощанського РВ УМВС для розшифрування направили в НДКЦ УМВС в Рівненській області, де встановлюють особисті дані загиблого воїна, які допоможуть зменшити список невідомих солдатів Великої Вітчизняної війни, а також розшукати рідних та провести перепоховання.
Юрій Хіміч, начальник Гощанського РВ ГУ МНС у Рівненській області майор служби ЦЗ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору