Рівне:

Створення та просування сайтів

Бережіть “зелені легені” планети від пожеж

Кримінал 29-кві, 2010, 10:269 prov 2 040
Бережіть  “зелені легені”  планети від пожеж


За даними Держкомстатистики, протягом 2009 року в Україні виникло 7036 лісових пожеж, які знищили та пошкодили 6315 га лісу, завдавши матеріальних збитків на суму 24686 тисяч гривень.
Пожежно-рятувальні підрозділи МНС в минулому році 697 разів брали участь у гасінні лісових пожеж, залучали понад 4 тисячі чоловік особового складу та більше тисячі одиниць пожежної та аварійно-рятувальної техніки. Основними причинами лісових пожеж були порушення населенням вимог пожежної безпеки в лісах, а працівниками агрогосподарств – заходів безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт.
На щастя, цього року на Рівненщині пожеж в лісах не зареєстровано. Однак поведінка людей, що відпочивають на природі, викликає серйозне занепокоєння в працівників служби порятунку 101.
Тож, шановні громадяни, перебуваючи в лісовій та парковій зоні на відпочинку, не забувайте дотримуватися вимог пожежної безпеки. Пам’ятайте: джерелом пожежі в лісі є необережно кинутий сірник або недопалок. Виберіть місце для вогнища та обладнайте його. Ніколи не залишайте багаття без нагляду. Незагашене вогнище може стати причиною лісової пожежі. Також небезпечною може стати просякнута мастилом, бензином, гасом чи іншою паливно-мастильною речовиною ганчірка. До пожежі часом призводить навіть заправка паливного баку машини при працюючому двигуні. А залишена на сонячній галявині пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Це досить часто є причиною до самозаймання лісових масивів.
Головне управління МНС у Рівненській області закликає Вас неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, особливо в лісових зонах. Бережіть “зелені легені” планети від пожеж! Веселих, і головне, безпечних вам свят.
Віктор КОЗАК, помічник
начальника ГУ МНС
у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору