Рівне:

Створення та просування сайтів

Париж заполонили трактори

Україна і світ 29-кві, 2010, 11:049 prov 972
Незадоволені падінням доходів французькі фермери-хлібороби вивели на вулиці Парижа 1,3 тисячі тракторів.
Від майдану Нації довгий ланцюжок прикрашених прапорами і транспарантами тракторів, не поспішаючи, пройшов до майдану Бастилії, потім до майдану Республіки і повернувся на майдан Нації, зробивши коло.
У цих місцях за традицією зібралися учасники акції - в цілому майже 10 тисяч осіб. Маніфестанти в білих футболках з написами “Обережно! Селяни в гніві!” і з профспілковими прапорами шумно вітали появу тракторів і просування колони. Демонстранти підривали петарди і стріляли зі стартових пістолетів.
Фермери вимагають від уряду негайно підвищити ціни на їхню продукцію та збільшити субсидії. Минулого року, за оцінками міністерства сільського господарства Франції, ціни на пшеницю в країні впали в середньому на 25 відсотків.
Це не перша подібна акція французьких фермерів. Нагадаємо, в грудні минулого року аграрії розкидали 10 тонн сіна навколо Єлисейського палацу. А в жовтні, бажаючи привернути увагу громадськості до проблем сільського господарства у Франції, вони перекрили рух автотранспорту по Єлисейських полях і підпалили на дорозі солому й автомобільні шини.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору