Рівне:

Створення та просування сайтів

Луцька міськрада вимагає парламентських перевиборів і закликає Януковича відкликати свій підпис під "харківською угодою"

Волинська область 02-травня, 2010, 17:099 prov 1 030
Луцька міськрада вимагає проведення перевиборів до Верховної Ради України і закликає президента України Віктора Януковича відкликати свій підпис під "харківською угодою".
Як повідомляє сайт БЮТ у суботу, відповідне звернення Луцької міськради до лідерів національно-демократичних партій, представлених у парламенті, було ухвалено 28 квітня.
У зверненні вимога перевиборів пояснюється "повною дискредитацією статусу вищого представницького органу українського народу чинною парламентською більшістю, антидержавницькими і антиконституційними діями, які відобразилися у створенні зрадницької коаліції "тушок", і в діях під час ратифікації міждержавної угоди щодо Чорноморського флоту РФ".
Крім того, депутати вимагають від В.Януковича відкликати свій підпис під "ганебною для українського народу" харківською угодою.
Відповідне звернення до президента, Кабінету міністрів і Верховної Ради щодо угоди стосовно ЧФ РФ Луцька міськрада ухвалила 28 квітня.
"Події в Харкові 21 квітня і у Верховній Раді України 27 квітня назавжди увійдуть до української історії чорною сторінкою. Президент України Віктор Янукович, зраджуючи національні інтереси, підписав антиукраїнський договір з президентом Російської Федерації, який передбачає продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі ще на двадцять п'ять років з можливою подальшою пролонгацією цього терміну. У свою чергу, представники коаліції у Верховній Раді, ігноруючи вимоги демократичної опозиції і думку тисяч українців, які зібралися під стінами вищого законодавчого органу країни, ратифікували харківські домовленості обох президентів. Фактично в обмін на деяке здешевлення російського газу для українських споживачів президент і Верховна Рада поступилися значною частиною українського суверенітету, заклали міну сповільненої дії під подальший розвиток нашої держави", - зазначають депутати Луцької міськради.
У зверненні наголошується, що "ЧФ РФ, який мав базуватися до 2017 року у Криму, згідно з перехідним положенням Конституції, є постійним джерелом напруженості, як на кримському півострові, так і в Україні загалом".
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору