Рівне:

Створення та просування сайтів

Депутати Рівненської облради підтримують ідею присвоєння Дубенському медичному коледжу імені Івана Носаля

Рівненська область 11-травня, 2010, 09:559 Lobanovskiy 1 124
Відбулися засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури та спорту (голова – Кривко М.П.) та постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова – Кобилянська В.Г.). Серед низки питань, які розглянули депутати, було і клопотання дирекції вищого комунального навчального закладу «Дубенський медичний коледж» Рівненської обласної ради щодо підтримки присвоєння цьому закладу імені видатного українського фітотерапевта Івана Носаля. Члени постійних комісій одноголосно підтримали цю ідею.
Про це Провінційці повідомили у Рівненській обласній раді.


У 2013 році Україна буде відзначати 100 років з дня народження Івана Носаля – відомого фітотерапевта, знавця народної медицини, автора відомих книг і статей про лікарські рослини. Хоча народився майбутній цілитель на Холмщині, гімназію закінчив в Дубно. Згодом, після здобуття освіти на аграрно-лісовому факультеті Львівського політехнічного інституту, пов’язав свою долю з педагогічною діяльністю: спочатку – на загальнонауковому факультеті КДУ, а згодом – у Рівненському інституті культури. Однак зацікавлення цілющими властивостями рослин стало основою його подальшої діяльності. У 1958 році вийшла вже легендарна книга батька та сина Носалів «Лікарські рослини і способи їх застосування у природі». Ця книга одразу ж знайшла своїх читачів і стала настільною для тисяч людей , які цікавляться травознавством і шукають у рослині порятунок.
Підсумком діяльності фітотерапевта Івана Носаля стала книга «Від рослини – до людини», яка вийшла у видавництві «Веселка» за рік до його смерті. Життя обірвалося у серпні 1996 року.
«Працівникам Дубенського медичного коледжу дуже хотілося б, щоб наш заклад носив ім’я такої славетної людини, як Іван Носаль», - зазначила, виступаючи перед депутатами директор закладу Н.Венгрин. Відтак депутати рекомендували винести це питання на погодження сесії Рівненської обласної ради. Остаточне ж рішення щодо цього прийме Кабінет Міністрів України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору