Рівне:

Створення та просування сайтів

На Тернопільщині 3-місячна дівчинка померла після годування дитячою сумішшю

Тернопільська область 12-травня, 2010, 11:159 Lobanovskiy 1 058
Через складне отруєння нітратами на Тернопіллі, в селі Жуківці, Лановецького району, померла тримісячна Юля Покляпка.
Її брата, з двійнят, вдалося врятувати. Мати дітей підозрює, що дозу отрути діти отримали з дитячої суміші "Малютка".
Жінка каже, що якраз напередодні готувала їм їжу з нової пачки дитячого харчування.
"Дітей з народження годую цією сумішшю, і ніяких проблем не було. А це якраз купила нову пачку в райцентрі. Надвечір приготувала їсти, а зранку найшла дочку в колясці мертвою", - розповіла вона.
Правоохоронці направили тіло дівчинки на експертизу в Тернопіль. В цей час мама знову погодувала сина дитячою сумішшю. За дві години шкіра малюка посиніла. "Швидка" забрала його в райцентр, а звідти його направили в реанімацію обласної дитячої лікарні. Дитину вдалося врятувати.
Медики діагностували в нього сильне отруєння нітратами. Експерти забрали зразки суміші і води, з якої мати готувала їжу дітям на аналізи. Їх результатів наразі немає.
"В селі пускають чутки нібито діти отруїлися через ремонт в хаті, чи то від того, що ми картоплю кропили. Але насправді ремонту в тій частині будинку, де живуть діти, ми не робили. Картоплі хімікатами не кропили - навіть посадити її ще не встигли", - відказує мати.
Медики обласної дитячої лікарні відмовляються говорити з журналістами про хід лікування дитини від отруєння, та висловлювати свої думки з приводу того що могло стати джерелом отруєння.

Gazeta.ua
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору