Рівне:

Створення та просування сайтів

Фортуна посміхається сильнішим

Спорт 17-бер, 2005, 16:119 prov 1 111
Як і в першому, криворізькому поєдинку, його доля вирішувалася на останніх секундах, причому знову успіх супроводила рівнянам. Очевидно, вони більше заслуговували перемоги.

А початок гри був млявим – обидві команди, очевидно від високої ціни зустрічі, ніяк не могли продемонструвати результативних дій. До завершення четвертої хвилини на табло красувався нічийний рахунок – 6:6, який адекватно відображав розвиток подій на майданчику. Втім, менш ніж за хвилину господарі видали спурт – 8:0, пішовши у відрив. Далі ж гра знову увійшла до спокійного русла, що дозволило рівнянам контролювати хід поєдинку до кінця першого періоду. Після малої перерви гості все ж таки освоїлися і все частіше стали вдало атакувати кільце “Пульсара”. Особливо в цьому досягли успіху Вадим Матюкевич, Дмитро Корабльов і Віктор Кондратовец. Саме після “тральника” останнього на 16-й хвилині зустрічі криворіжці вже вийшли вперед – 31:30. І, не дивлячись на всі спроби “пульсарівців” перехопити втрачену було ініціативу, підопічні Олександра Порохненка міцно утримували нитки гри в своїх руках. Кріворожці дружно захищалися, швидко переходили до атаки і на відпочинок команди пошли з шестиочковою перевагою гостей (38:32).

Зрозуміло, рівняни не збиралися поступатися зухвалому дебютанту, тим більше на очах своїх вболівальників. Після великої перерви вони вийшли зібраними і налаштованими на боротьбу. Першу ж в третій чверті атаку “Пульсара” дальнім кидком ефектно завершив Ілля Шемосюк – 35:38. Це стало своєрідним сигналом для господарів, які кинулися “вирівнювати баланс”. І через декілька хвилин після слем-данка Анатолія Дубнюка “Пульсар” повернув собі лідерство – 42:41. Далі мало не кожна атака баскетболістів міняла лідера, але останнє слово в третій десятихвилинці все ж таки залишилося за підопічними Сергія Шемосюка – 61:60.

Все вказувало на те, що переможе той, у кого виявляться міцнішими нерви. І це переконливо продемонстрував четвертий період, велику частину якого лідирували господарі. Проте вирішальною стала кінцівка зустрічі, яка стала випробуванням для “пульсарівця” Анатолія Дубнюка і “баскетовця” Андрія Шарамко. Саме вони на 39-й хвилині влаштували “змагання” в пробиттю штрафних. Першим припустився промаху Дубнюк, через декілька секунд прийшла черга “мазати” вже Шарамко. І рубіж останньої хвилини команди подолали при нічийному рахунку – 81:81. Тут же послідувала атака рівнян, але якимсь незбагненним чином Андрій Костко примудрився випустити м’яч з рук. На щастя рівнян, цій помилці не судилося стати фатальною. Не дивлячись на те, що за десять секунд до закінчення четвертого періоду лідирували кріворіжці – 84:82, все ж таки останнє слово залишилося за господарями. В’ячеслав Ковалевський пройшов під щит суперника і точно кинув з-під кільця. До того ж, на капітані “Пульсара” сфолили, і В’ячеслав за три секунди до фінального свистка холоднокровно реалізував свій шанс – 85:84. Гостям вже не вистачило часу на те, щоб провести більш-менш осмислену атаку – м’яч був перепасований Кондратовцу, проте захисника криворіжців щільно накрили суперники і м’яч після його відчайдушного кидка не досяг навіть щита.

Олександр Порохненко, головний тренер “Кривбасбаскет-люкс”:

– “Пульсар” – катастрофічна для нас команда. Вдома за 11 секунд до фінального свистка ми вигравали два очки, в Рівному, за десять секунд – ті ж два пункти, а обидва рази поступилися. Це говорить, що хоча команди рівні по силі, але визначальним чинником став досвід рівнян, які не перший рік грають в суперлігі, до того ж стабільним складом.

Сергій Шемосюк, головний тренер “Пульсара”:

– Ця перемога була як би запланованою, і нехай таких перемог буде якомога більше. Вирішальною в зустрічі стало те, що ми вдало зіграли в кінцівці. Матч зайвий раз підтвердив, що в суперлізі немає слабких команд. Криворізька команда добре збалансована, має у складі багато досвідчених гравців і її чекає хороше майбутнє.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору