Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині правоохоронці виявили наркоплантацію

Івано-Франківська область 13-травня, 2010, 08:579 Lobanovskiy 1 016
Понад два десятки рослинок конопель, які дбайливо вирощувалися в звичайних горщиках для вазонів, виявили та вилучили напередодні працівники Косівського райвідділу міліції в одному з місцевих господарств. Таким чином правоохоронці позбавили невтішного майбутнього 17-річного хлопця, який спробував самотужки забезпечувати себе (а, можливо, й не тільки) наркосировиною.

Увагу співробітників міліції до цього юнака привернула його мати. Жінка, яка звернулася до міліціонерів, була стурбована підозрілою і незрозумілою для неї поведінкою сина упродовж останніх кількох місяців. Вона з острахом припускала, що причиною такої зміни можуть бути наркотики. Щоб перевірити це, міліціонери провели огляд господарства, в якому проживає юнак з матір’ю. У будинку оперативники не виявили нічого, що могло б засвідчувати про згубну пристрасть хлопця. Однак надалі працівники міліції таки натрапили на доказ небезпідставності хвилювань матері. На підвіконні в приміщенні літньої кухні вони побачили горщик з рослинками висотою 25-30 сантиметрів, які відразу кинулися у вічі досвідченим міліціонерам. Господиня розповіла, що ще три таких же “вазонки” є на горищі хліву. За її словами, син пояснив, що вирощує якісь цінні лікарські рослини, щоб потім здати їх в аптечні заклади. Тож міліціонерам довелося розвінчати переконання жінки у благородності “ботанічного” захоплення сина і пояснити, що насправді він займався кримінально-карною справою – вирощував коноплі.

Як згодом виявилося, конопляне насіння молодому косівчанину дав його 21-річний односелець. Він також вживає марихуану. Вилучену наркосировину відправлено на дослідження фахівцям експертно-криміналістичної служби. Наразі вирішується питання про притягнення хлопця до відповідальності за незаконний посів та вирощування конопель. І якщо цей, нехай і неприємний, факт стане для нього приводом позбутися поки що нетривалої пристрасті до вживання наркоотрути, то можна вважати, що материна пильність врятувала хлопця від набагато серйозніших проблем.
Зорина Кречко, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору