Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівне поринуло у світ театру…

Культура 13-травня, 2010, 10:469 prov 1 467
У Рівненському Палаці дітей та молоді проходить IV Всеукраїнський відкритий дитячо-молодіжний театральний фестиваль аматорських колективів «ЛіхтArt». Протягом п’яти днів, з 12 по 16 травня, місто порине у світ служителів Мельпомени. Адже у рамках фестивалю найрізноманітніші вистави на розсуд глядачів представлять колективи із трьох країн – Литви, Білорусі та України.
До речі, про всі події, що відбуваються у Миколаєві, вам розповість афіша в місті Миколаєві.
- Всеукраїнський відкритий дитячо-молодіжний театральний фестиваль аматорських колективів вперше відбувся у Рівному ще у 2005 році. Він називався «Сходи», - розповідає Василь Гізун, режисер Народного молодіжного театру «Від ліхтаря», заступник директора ПДМ з організації дозвілля. - За 3 роки організували наступний фестиваль вже під новою назвою — ІІ Всеукраїнський відкритий дитячо-молодіжний театральний фестиваль аматорських колективів «ЛіхтArt». З того часу він став традиційним і проходить в Рівному щороку. Учасниками є колективи з Рівного та Рівненської області, а також зі Львова, Києва, Хмельницька, Луганська, з Білорусі (м.Барановичі) та Литви (м.Вільнюс). Проводиться він з метою підтримки та розвитку аматорського театрального мистецтва. Основними завданнями фестивалю є виявлення талановитих та обдарованих дітей, підвищення художнього рівня, обмін творчим репертуаром, розвиток стосунків між театральними колективами.
На цьогорічному фестивалі увазі глядачів буде представлено майже два десятки вистав. А переможців визначатимуть члени журі. Цікавим є те, що окрім професійного, виступи учасників оцінюватиме міжнародне режисерське та дитяче журі. Тому й буде вручено одразу три гран-прі. Переможців визначатимуть у таких номінаціях, як краща жіноча і краща чоловіча роль першого і другого плану, краща сценографія, краща режисура, краще музичне оформлення вистави та на вибір членів журі ще одна номінація (якщо у них виникне бажання додатково відзначити когось із учасників).
Організаторами фестивалю є Рівненський міський Палац дітей та молоді, Народний молодіжний театр «Від ліхтаря» та зразкова театр – студія «Маленький принц».
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору