Рівне:

Створення та просування сайтів

Засуджено 7 членів організованої злочинної групи, які незаконно виготовляли алкогольні напої

Кримінал 13-травня, 2010, 10:569 prov 873
Рівненський районний судо завершив слухання у кримінальній справі, порушеній проти 7 членів організованої злочинної групи, які незаконно виготовляли алкогольні напої і реалізовували їх на території Полтавської, Дніпропетровської, Закарпатської, Черкаської, Харківської, Чернівецької та інших областей України.
Встановлено, що працівники одного із товариств, що в Рівненському районі (серед них - керівник, головний бухгалтер, начальники відділів та ін.), з метою незаконного отримання доходів на постійній основі зорганізувалися у стійке об’єднання, налагодили та здійснювали протягом 2008 року виробництво фальсифікованої алкогольної продукції. Учасники групи розробили план злочинної діяльності та розподілили функції кожного. Відтак, вони постачали необхідні для систематичного незаконного виробництва інгредієнти, використовували підроблені марки акцизного збору, етикетки за допомогою обладнання, яке використовувалося на підприємстві, виготовляли продукцію, та у подальшому, шляхом підроблення документів, реалізовували її. Розподіляли між собою отримані кошти, а також використовували їх для забезпечення подальшої злочинної діяльності.
Всього за період з лютого до листопада 2008 року злочинці незаконно виготовили понад 600 тисяч літрів алкогольного напою міцністю 40% (горілки), яку було розлито в понад 1 мільйон пляшок. Для забезпечення відшкодування збитків вилучено горілчаної продукції на суму майже 4 мільйони гривень.
Вироком Рівненського районного суду від 20 квітня 2010 року підсудних визнано винними у вчиненні вищезгаданих злочинів та засуджено до різної міри покарання у вигляді позбавлення волі.

Павло Ванзуряк,
заступник прокурора Рівненської області – начальник управління нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору