Рівне:

Створення та просування сайтів

Пенсійний вік для жінок в Україні можуть збільшити

Україна і світ 13-травня, 2010, 11:179 prov 1 033
Вирішення проблеми збалансування Пенсійного фонду є одним з першочергових завдань і потребує вживання непопулярних заходів. Про це заявила перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова.
Як уточнила Акімова, це питання буде стосуватися жінок, які за своїм віковим критерієм (до 35-38 років) будуть претендувати на участь у другому накопичувальному рівні пенсійної системи. До того ж, вона уточнила, що таке збільшення пенсійного віку не буде вводитися в 2010 році. Пороговий вік 35-38 років є експертною оцінкою, яка ще потребує уточнення.
На думку Акімової, збільшення загального пенсійного віку в перспективі є для України неминучим. “Українське суспільство старіє, кількість пенсіонерів на одного працівника, на жаль, зростає. З самого початку це буде стосуватися тієї категорії людей, які претендуватимуть на участь у другому рівні пенсійної системи”, - зазначила вона. Акімова сказала, що потрібно чекати введення другого накопичувального рівня до кінця п’ятирічного терміну повноважень нинішнього Президента, але це може статися й раніше. Вона також повідомила, що паралельно необхідно обмежити максимальний розмір пенсій і регулювати систему пенсійних пільг, поступово перекладаючи їх на професійні фонди.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору