Рівне:

Створення та просування сайтів

Ні — носінню паранджі!

Україна і світ 13-травня, 2010, 11:199 prov 1 139
Ні — носінню паранджі!


Французький парламент одноголосно ухвалив резолюцію, що засуджує носіння паранджі. У резолюції йдеться, що паранджа, яка приховує обличчя, порушує принципи свободи, рівності і братерства, на яких заснована Франція.
Ця резолюція є лише урочистою заявою і не має зобов’язуючого характеру. У ній міститься заклик “використовувати всі засоби, щоб забезпечити ефективний захист жінок, які зазнають насильства і тиску, в тому числі тих, хто змушений носити вуаль, що покриває тіло і обличчя, проти волі”.
У голосуванні в нижній палаті парламенту не брали участь тільки комуністи і “зелені”. Депутати ухвалили резолюцію на тлі підготовки урядом законопроекту, який заборонить носити мусульманський одяг, що закриває обличчя.
Ініціатором закону виступила правляча партія “Союз за народний рух”. Текст законопроекту буде представлено Раді міністрів Франції 19 травня. За даними ЗМІ, у ньому йтиметься про те, що “ніхто в громадських місцях не зможе носити одяг, що приховує обличчя” під загрозою штрафу в 150 євро.
Парламент розгляне цей законопроект на початку липня.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору