Рівне:

Створення та просування сайтів

На Закарпатті пройшов обласний збір-змагання юних пожежників-рятувальників

Закарпатська область 14-травня, 2010, 10:289 Lobanovskiy 1 084
В селищі Великий Березний, що на Закарпатті, на базі Великоберезнянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат проходив обласний збір-змагання юних пожежників-рятувальників, під час якого визначалися команди-переможниці обласного етапу Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежників та Всеукраїнського громадського руху «Школа безпеки».

Привітати учасників змагань завітали начальник ГУМНС у Закарпатській області Мирослав Щербей, головний спеціаліст управління освіти і науки обдержадміністрації Роман Чобаня, начальник відділу управління молоді та спорту облдержадміністрації Михайло Молнар, представники органів влади та місцевого самоврядування.

За умовами проведення заходу впродовж двох днів 18 команд-переможниць районних (міських) етапів зборів - змагань боролися за призові місця в трьох конкурсах: змагання на дистанціях, які включають у себе бойове розгортання та гасіння пожежі, рятувальні роботи у зоні техногенної аварії та пошуково-рятувальні роботи в умовах природного середовища. Наступним є проведення агітаційно-презентаційного конкурсу, де учасники представляють стенди, інформаційно-методичні розробки, плакати і т.ін. з питань безпеки життєдіяльності та конкурсу «Домашнє завдання», де за допомогою тематичних виступів, використовуючи різні жанри мистецтва, учасники пропагують безпечний спосіб життя.

За словами начальника Головного облуправління МНС Мирослава Щербея, завдяки цим змаганням удалося підвищити у підлітків рівень знань у галузі безпеки життєдіяльності, підготувати молодь до дій у надзвичайних ситуаціях, сформувати у підростаючого покоління прагнення до здорового та безпечного способу життя.

- У ході змагань діти продемонстрували, що на «відмінно» засвоїли знання з основ цивільної захисту, рятувальних та інших невідкладних робіт, здобули практичні навички щодо поведінки в надзвичайних ситуаціях, навчилися вправно користуватися спеціальним рятувальним та альпіністським спорядженням. У свою чергу рятувальники МНС і надалі будуть робити усе можливе, аби проводити змагання на такому високому рівні. Діточкам ще хочеться побажати успішно закінчити навчальний рік, а випускникам вступити до ВНЗ, серед яких, сподіваюся, неодмінно будуть і профільні навчальні заклади нашого міністерства, - зазначив Мирослав Щербей.

За підсумками в усіх видах змагань перше загальнокомандне місце здобула команда ЗОШ №16 м. Мукачево, другими були учні Великоберезнянської гімназії, третє місце посіла команда юних рятувальників з Ужгорода.

Тож представляти Закарпатську область на Всеукраїнському фестивалі дружин юних пожежників будуть представники Великоберезнянщини, а у Всеукраїнському громадському русі «Школа безпеки» - команда міста над Латорицею.

Під час нагородження жодна з команд-учасниць не залишилася без уваги організаторів збору-змагання. Окрім переможців, яким очільник Головного облуправління МНС Мирослав Щербей вручив телевізор, музичний центр та домашній кінотеатр, кожна команда-учасниця отримала грамоти та цінні подарунки.

Центр пропаганди ГУМНС у Закарпатській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору