Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненська влада налагоджує співпрацю з фермерами

Рівненська область 14-травня, 2010, 10:509 Lobanovskiy 978
Сьогодні відбулося розширене засідання ради Асоціації фермерів Рівненської області та приватних землевласників краю за участю керівника групи радників голови ОДА Олександра Чуприни, голови Асоціації фермерів області Дмитра Українця, начальника Головного управління агропромислового розвитку області Олександра Слободянюка, представників Головного управління економіки та Головного управління земельних ресурсів області, членів ради Асоціації, голів районних асоціацій фермерів, голів фермерських господарств та обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів Рівненщини.

Мета зустрічі – налагодження плідної двосторонньої співпраці фермерів і влади. За круглим столом у форматі «запитання-відповідь» фермери і чиновники обговорили існуючі проблеми у цій галузі. Зокрема, проблеми фінансування фермерських господарств та кооперативів, сплати ПДВ малими господарствами, рейдерських атак на кооперативи, збуту вирощеної продукції на ринки, видачі тендерів на забезпечення продукцією бюджетних установ області, занижених закупівельних цін, видачі кредитів та високих кредитних ставок, а також проблем, які виникають у фермерів по закінченню посівної та весняно-польових робіт, а саме забезпечення пальним техніки для збору врожаю, забезпечення насінням для озимих тощо.

На основі обговорених питань рада Асоціації фермерів Рівненщини та приватні землевласники області прийняли два звернення – до обласної ради та до Верховної Ради України з проханням посприяти швидкому вирішенню найбільш наболілих проблем.

За словами Олександра Чуприни, такі зустрічі є дуже корисними, оскільки лише в такий спосіб влада може ввійти в курс справ та проблем фермерів і сільгоспвиробників задля подальшої допомоги у вирішенні їхніх питань, адже ситуація в цій галузі і справді складна. Олександр Чуприна також наголосив, що в першому півріччі цього року перед новою владою стоїть основне завдання – зупинити спад виробництва та зростання заборгованостей. Та вже до кінця року влада обіцяє ці показники перевести у плюсові значення.

Про це Провінційці повідомили Рівненській обласній державній адміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору