Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські майстри на міжнародному фестивалі „Свято ковалів - 2010”

Рівненська область 17-травня, 2010, 10:089 Lobanovskiy 947
Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості взяв участь у VIIІ міжнародному фестивалі „Свято ковалів - 2010”, який відбувся у м.Івано-Франківськ 7-9 травня цього року.
Програма фестивалю, який проходив на центральному майдані міста, передбачала проведення майстер-класів, демонстрацію ковальської майстерності. Кожен із учасників заходу привіз для виставки власні роботи. Свою майстерність показували ковалі з України, Австрії, США, Болгарії, Польщі, Голандії, Франції, Австралії та інших країн. Фантазії майстрів, втілені в металі, вражали глядачів.
Не поступалися якістю та привертали увагу відвідувачів виставки роботи слухачів Гощанського відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, на базі якого здійснюється навчання за професією „коваль ручного кування”. З ними ознайомилися й багато роботодавців Західної України, які є потенційними замовниками кадрів за цією професією.
Майстер виробничого навчання Сергій Торуля, слухачі Валерій Старченко та Павло Ткач отримали дипломи VIIІ міжнародного фестивалю ковальського мистецтва. Вони також були запрошені на майстер-клас голандського викладача Хуба Сеннсена, що проходив на базі ВПУ-№21 м.Івано-Франківська. Наша команда взяла участь у виготовленні композиції „Коло ковальських кілець”, яка стане окрасою центрального майдану Івано-Франківська.
Фестиваль справив велике враження на слухачів центру професійно-технічної освіти, які здобувають кваліфікацію коваля ручного кування. Для них це нова сходинка до вершини майстерності та творчості. Багато хто з них задумався над відкриттям власної справи. „Мій погляд на професію коваля, як традиційну, змінився докорінно, - зазначив Валерій Старченко, який приїхав у Гощу навчатися ковальству з м.Суми. - Тепер починаю розуміти, що це - велика творчість”.
З фестивалю вихованці навчального закладу служби зайнятості приїхали з новими задумами та бажанням творити. Особливо багато планів щодо вдосконалення ручного ковальського інструменту, який був представлений на святі в широкому асортименті.
Міжнародне „Свято ковалів-2010” стало гарною школою та місцем обміну досвідом. Участь Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості у таких заходах сприяє підвищенню майстерності майстрів виробничого навчання, заохочує слухачів до опанування секретами ковальського мистецтва та є наочним підтвердженням можливостей навчального закладу в підготовці висококваліфікованих робітників.

Фото та відео з фестивалю можна переглянути на сайті Рівненської обласної служби зайнятості www.dcz.gov.ua/rov
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору