Рівне:

Створення та просування сайтів

На Тернопільщині визначена краща дружина юних пожежників-рятувальників області

Тернопільська область 17-травня, 2010, 11:019 Lobanovskiy 1 104
В Тернополі відбулись фінал обласного етапу 16 Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежників-рятувальників та змагання з пожежно-прикладного спорту серед юнаків.
Головною метою фестивалю ДЮП, який щороку завойовує все більше дитячих сердець, є навчити молодь культурі поведінки з вогнем та застосовувати на практиці правила безпеки життєдіяльності таких необхідних у надзвичайних ситуаціях. У рамках урочистої процедури відкриття, з вітальним словом до школярів звернувся начальник Головного облуправління МНС Євген Лукавий.
– Такі змагання є вкрай важливими для нас, адже виховують у підростаючого покоління навики безпечної поведінки, вчать не губитися в надзвичайних ситуаціях і вміти зберегти власне життя та врятувати інших, – сказав Євген Лукавий.
За звання кращих в області боролися юні дружини з Кременецького, Бучацького, Козівського, Теребовлянського районів та ЗОШ №3 міста Тернополя. Саме вони перемогли на зональних (відбіркових) етапах.
Конкурсна частина фестивалю, яка відбулась на базі загальноосвітньої школи №10, була умовно розділена на два етапи. Впродовж першого – юні пожежники-рятувальники виконували авторські пісні, розповідали вірші про роботу вогнеборців, показували естрадні мініатюри та жартували.
Другий етап показав уміння і навики команд під час орієнтування на місцевості, роботі з пожежним стволом, переправі через перешкоди, розгортанні намету, визначенні їстівних грибів тощо.
Паралельно на спортивно-тренувальній базі Головного облуправління МНС відбулись обласні змагання з пожежно-прикладного спорту серед юнаків. Хлопці піднімалися штурмовими драбинами, змагалися в естафеті та на стометрівці з перешкодами. Незважаючи на невеликий дощ, бажання перемогти підбадьорювало усіх учасників змагань.
Що ж до результатів, то перші місця і право представляти область як у фіналі Фестивалю ДЮП, так і на всеукраїнських змаганнях з пожежно-прикладного спорту, здобули команди з Тернополя. Також на п’єдестал піднімались юні спортсмени та рятувальники з Теребовлянського та Кременецького районів.
Команди переможців отримали від керівництва МНС області кубки, грамоти та цінні подарунки.

Центр пропаганди ГУМНС у Тернопільській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору