Рівне:

Створення та просування сайтів

Когорта матерів-героїнь у Хмельницькому поповниться

Хмельницька область 17-травня, 2010, 12:099 Lobanovskiy 1 146
З нагоди Міжнародного Дня сім’ї та Дня матері у залі засідань міської ради відбулася зустріч міського голови Сергія Мельника з тими хмельничанками, які удостоєні високого звання “Мати-героїня”. Участь в ній взяли також заступник міського голови Віктор Байдич, начальники управлінь: сім’ї та молоді – Тетяна Власюк, освіти - Юрій Курманський, охорони здоров’я - Мирослав Андрейко, інші керівники управлінь та відділів міської ради, які щоденно опікуються проблемами багатодітних родин.

Вітаючи заслужених матусь із величними для всіх українців святами Сергій Іванович побажав їм здоров’я, родинного затишку, щоб діти росли дужими на радість батькам. Міський голова нагадав, що сьогодні в місті Хмельницькому проживає 38 матусь, які отримали Почесне звання України "Мати-героїня", 26 багатодітних матері цей титул отримають вже найближчим часом.

Загалом в обласному центрі мешкає 602 багатодітні родини, з них у 502 сім’ях виховується троє неповнолітніх дітей; 70 сімей мають четверо неповнолітніх дітей; 30 родин виховують п’ятеро і більше неповнолітніх дітей. "Ці сім’ї постійно знаходяться у центрі уваги міської влади", - наголосив Сергій Мельник. Минулого року перераховано на особові рахунки одноразову винагороду жінкам, яким присвоєно Почесне звання України “Мати-героїня”. У дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах діти з багатодітних та малозабезпечених родин звільняються від плати за харчування. Надається спонсорська допомога дітям з багатодітних родин, зокрема, у 2009 році така допомога була надана на суму 3330 грн.







З метою підтримки багатодітної сім’ї та для вирішення соціально-побутових проблем малозабезпечених та багатодітних родин виділялись кошти з міського бюджету та залучаються кошти благодійників. Так на благодійні кошти придбано побутову техніку, постільну білизну, посуд канцелярські приладдя, меблі на суму понад 55 тис. грн.



Відповідно до рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради №465 від 24.04.2008 року, протягом 2008 року проведено списання боргів багатодітним сім’ям: Гаюр Л.В. на суму 4064,91грн., Хомі С.В. на суму 2376,10грн., Паньковій Т.О. на суму 12525,97 грн., Кареловій К.І. на суму 16565,23 грн., Дущак В.Б. на суму 4898,25 грн.

На виконання Комплексної програми ”Піклування” проведено капітальні ремонти житла для багатодітних сімей: Семенчук А.В. на суму 15714,00грн. та замінено газове обладнання на суму 3296,55грн.; Андрейчук Н.І. проведено опалення в будинку на суму 4978,00грн., Тарахтій С.П. замінено газову колонку на суму 1311,60 грн. та виконано ремонт квартири на суму 17197,20 грн.; Антонюк В.Г. замінено газову плиту та колонку на суму 2738,40 грн.; Білоус Н.О. замінено газову плиту на суму 1366,80 грн. За рахунок коштів цільового фонду Хмельницької міської ради виконано безплатний капітальний ремонт житла для багатодітної сім’ї Хоми С.В. на суму 19345,00грн.

У нашому місті вперше в Україні вирішено питання щодо забезпечення проїзними документами багатодітних сімей.

Так у 2007 році на придбання квитків було виділено 250 тис.грн., у 2008 році –275 тис.грн., у 2009році – 217,8 тис.грн.

Особливе значення для добробуту багатодітної сім’ї має житло. Для вирішення цієї проблеми міська влада надала житло протягом 2007 - 2010 року п’ятьом багатодітним родинам міста (Клюєви (7 дітей), Снігур (12 дітей), Карпінські (5 дітей), Савицький (3 дітей), поліпшились умови проживання багатодітної родини (4 дітей) Лебідь-Войнаровської. Через Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву за кошти міського бюджету надано пільгові довготермінові кредити 6 багатодітним сім’ям.

Діти з багатодітних родин безкоштовно оздоровлюються у пришкільних таборах, таборі “Прибузька республіка”, таборі “Чайка”. Щороку за бюджетні кошти оздоровлюються понад 30% дітей з багатодітних сімей від загальної кількості пільгових категорій. У 2008 році оздоровлено 478 дітей, у 2009 році - 338 дітей, на що з міського бюджету було виділено 716,8 тис. грн. у 2008 році та 627,3 тис.грн. у 2009 році. Міська влада приділяє велику увагу тісній співпраці з громадськими організаціями, які створені у місті: громадська організація “Багатодітні сім’ї “Ненька”, обласної спілки багатодітних сімей “Есперо”, які бере активну участь у проведенні різноманітних заходів для багатодітних родин міста.

З метою покращення співпраці міських державних установ з багатодітними родинами у 2008 році був підписаний Меморандум про співпрацю влади та міської громадської організації багатодітних матерів “Ненька”. Підтримуючи їх діяльність, міською владою виділено приміщення загальною площею 75,1 кв.м. громадському об’єднанню багатодітних сімей “Есперо” .

"Ми і надалі розраховуємо на співпрацю і порозуміння у вирішенні питань щодо створення найкращих умов для багатодітних родин", – зазначив міський голова.

Далі в ході невимушеного спілкування учасниць зустрічі з міським головою з’ясувались проблемні питання багатодітних родин, щоб максимально задовольнити всі потреби, суттєво поліпшити становище багатодітних родин, створити умови для виконання сім’ями своїх функцій, зокрема у вихованні дітей, підвищення їх життєвого рівня.

У подарунок від міської влади матері-героїні отримали комплекти постільної білизни та квіти.

На завершення зустрічі обдаровані діти з багатодітних родин представили учасникам заходу прекрасну концертну програму. Перед заслуженими матусями виступили: Єва Панаріна, вихованці зразкового ансамблю стилізованого бального танцю "Альборадо", музичний ансамбль родини Шевчуків, Анна Слободян та сім’я Білоус.

На згадку про подію - дружне фото з міським головою Сергієм Мельником.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору