Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненський футбол отримає друге дихання

Рівненська область 18-травня, 2010, 08:409 Lobanovskiy 877
Стан та проблеми розвитку футболу в Рівненській області сьогодні обговорювали за «круглим столом» під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олексія Губанова та голови обласної федерації футболу Володимира Поліщука. У розмові взяли участь також працівники управління з питань фізичної культури та спорту ОДА, директори спортивних шкіл, футбольні тренери, представники футбольних клубів та спортивних закладів краю. Вперше у засіданні «круглого столу» з питань розвитку футболу в області взяв участь заступник голови облдержадміністрації.

Мета зустрічі, як зазначалося на засіданні, - налагодження діалогу між владою та спортсменами. Керівництво області прагне почути про проблеми у царині спорту, особливо такого важливого і масового, як футбол, що називається, з перших вуст та оперативно вживати необхідних заходів. Не секрет, що футбол в області нині занепадає. Поліпшити ситуацію тут, вважають учасники «круглого столу», можна лише за допомогою спільних, скоординованих дій.

На засіданні «круглого столу» йшлося про проблеми розвитку не лише професіонального футболу в області, а й аматорського, дитячо-юнацького, жіночого та футболу осіб з обмеженими фізичними властивостями. Найбільші проблеми тут пов’язані із недостатнім фінансуванням, неналежною матеріально-технічною базою (відсутність стадіонів, гуртожитків для спортсменів, футбольних залів і полів для тренувань та змагань, якісного футбольного покриття, грального обладнання тощо). Учасники «круглого столу» наголосили, що для нормального розвитку футболу в краї та для підготовки і тренувань спортсменів треба мати принаймні два футбольні поля зі штучним покриттям та хоча б один футбольний зал.

Особливої уваги влади і керівництва футбольної галузі області потребує єдина на Рівненщині професіональна футбольна команда «Верес». Для належного її фінансування потрібно 2 млн 100 тис. грн.

На думку учасників розмови, футбольна галузь в області занепадає також через відсутність інвесторів. Тому заступник голови ОДА Олексій Губанов пообіцяв допомогти у налагодженні діалогу спорту і бізнесу. Зокрема, і в питанні інвестицій у будівництво головного стадіону Рівненщини.

За підсумками розмови за «круглим столом» домовлено до наступного засідання, яке відбудеться за два тижні, усім його учасникам напрацювати пропозиції щодо поліпшення ситуації у футбольній галузі. А в подальшому такі «круглі столи» вирішили проводити регулярно – не рідше, ніж раз на квартал.

Про це повідомляє Рівненська ОДА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору