Рівне:

Створення та просування сайтів

Міліціонери Житомирщини врятували маленьких заручників із земляної пастки та повернули їх батькам

Житомирська область 19-травня, 2010, 08:339 Lobanovskiy 1 031
В один із вихідних днів по 18 годині вечора біля Монументу Слави у м.Житомирі дві матусі під час прогулянки загубили трьох своїх дітей, двом з яким виповнилося по 5 років, а найменшій дівчинці – лише три роки.

Вже працівникам міліції, що негайно після надходження інформації прибули на місце події, жінки розповіли, що краєвидів біля Монументу їм стало замало й вони вирішили спуститися вниз до водойми, а так як малечу брати із собою було небезпечно, через різки й круті схили, вони залишили їх на горі. Зрозуміло, що коли матусі через деякий час піднялися від річки, дітей на місці вже не було.

На пошуки малолітніх був зорієнтований весь особовий склад Богунського райвідділу міліції та чергові наряди, що забезпечували охорону громадського порядку в обласному центрі. Міліціонери перевірили можливі місця перебування зниклих, зробили подвірний обхід громадян, що мешкають поблизу місця події, ретельно прочісували парк, сквер і навіть оглянули поверхню водойми. Проте позитивного результату це не дало. Ніхто дітей не бачив.

Міліціонери відпрацьовували різні версії щодо причин зникнення неповнолітніх та місце їх знаходження. Особливе занепокоєння викликало те, що вони зовсім маленькі, довірливі й не вміють орієнтуватися на місцевості, а поблизу місця де їх бачили останнього разу, тече глибока річка Тетерів.

Заходи по розшуку зниклих продовжувалися цілу ніч. І вже близько 7-ї години ранку їх знайшли. Перехожі, що вранці йшли на роботу, почули дитячі голоси, що лунали із ями поблизу одного з підприємств міста, й відразу повідомили до міліції. Працівники органів внутрішніх справ, що негайно прибули на місце, врятували маленьких заручників із земляної пастки та повернули батькам.

Як з’ясувалося, малюки зачекалися на своїх матусь біля пам’ятника і вирішили самі їх знайти. Взявшись за руки, вони самотужки спустилися до берега річки, й йшли по ньому доти, аж поки не впали у яму. Спочатку кричали та кликати на допомогу, проте втомившись діти задрімали. Прокинулися малюки вже вранці і відновили спроби вибратися. Так їх почули.

На щастя, ця історія має щасливий кінець. Проте, саме через подібне «халатне» ставлення батьків до своїх дітей, останні потрапляють у надзвичайні ситуацій, інколи стають жертвами злочинів. Про це не слід забувати.

За словами начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей Богунського РВ УМВС України в Житомирській області Миколи Моргалюка, вже з початку року на території Богунського району міста Житомира зареєстровано 20 випадків про зникнення неповнолітніх. Усіх малолітніх було знайдено та повернуто батькам. А останніх, за неналежне виконання батьківських обов’язків, притягнуто до адміністративної відповідальності.



Інна Базилюк,

ВЗГ УМВС України в Житомирській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору