Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові кішка захистила оселю від крадія

Львівська область 19-травня, 2010, 08:379 Lobanovskiy 1 014
У Львові домашня улюблениця, - кішка Лілу, - захистила оселю від «непроханого гостя». Злодій навіть до кімнати війти не встиг, як тварина кинулась на нього. Наляканий крадій став щодуху втікати з квартири.

Було близько четвертої ночі. Господарі ще спали. Несподівано у коридорі почувся тихій шурхіт. Двері кімнати прочинились. Злодій швидко зазирнув досередини й вхопив перше, що потрапило до рук. Взяти більше просто не встиг, - захищати оселю хоробро кинулась… кішка. Тварина першою відчула, що до хати заліз хтось чужий.

«Вона одразу ж вибігла у коридор. Стала шипіти, сичати. Ми прокинулись, увімкнули світло. Я пішов за нею. Дивлюся – на кухні широко-широко відчинене вікно. І кицька поводиться якось дивно», - розповідає хазяїн квартири Юрій.

Саме незвична поведінка домашньої улюблениці не на жарт стурбувала господарів. Шерсть у кішки стала дибки – так, ніби вона щойно пережила щось страшне. Оглянувши квартиру, люди помітили, що зникли деякі речі, та зрозуміли, що в оселі побував «непроханий гість». Наслідки його візиту могли бути й куди гіршими, - якби не гострі пазурі кішки Лілу.

Не чекаючи ранку, постраждалі звернулися до міліції, повідомили про крадіжку. На місце події прибула слідчо-оперативно група. працівники міліції оглянули помешкання й встановили: злодій заліз сюди через вікно на кухні. Господарі просто забули зачинити його. Цим і скористався крадій. Видерся на дашок, а звідти – у квартиру на другому поверсі.

Як розповів начальник Франківського райвідділку міліції міста Львова Роман Рибіцький, у такий спосіб спритник обікрав не одну оселю. І щоразу йшов «на справу», коли господарі були вдома.

Затримали зухвальця оперативники карного розшуку. Близько п’ятої ранку на одній із вулиць вони помітили молодика, який вештався без діла. Спритник збирався залізти до чергової оселі. Дивився, чи, бува, хтось не забув зачинити вікно.

«Оперативники підійшли до нього, представились. Чоловік одразу ж почав тікати. По дорозі став викидати речі, які при собі мав», - повідомив Роман Рибіцький.

Та міліціонери швидко наздогнати втікача, затримали його та доправили до райвідділку. Пізніше молодик зізнався, що не мав роботи, тому став обкрадати помешкання. Щоразу діяв за однією схемою. Проникав до оселі вночі, коли господарі міцно спали.

«Ніяких пристроїв зі собою не мав - просто обирав ті квартири, господарі яких забули зачинити вікно на кухні чи в кімнаті. Як правило, залазив до помешкань на першому чи другому поверсі. Поки що ми довели його причетність до скоєння чотирьох таких крадіжок», - зауважив керівник Франківського райвідділку міліції міста Львова Роман Рибіцький.

Злодій щоразу виносив із помешкань золоті прикраси та гроші. Діяв надзвичайно тихо та обережно, адже розумів – господарі можуть прокинутись будь-якої миті.

Пригадав лиходій і свою зустріч із кішкою. Каже: дав драла, щойно зрозумів, що не впорається із твариною.

Проти зловмисника вже порушили кримінальну справу. За скоєне йому загрожує до шести років ув’язнення.



Галина Лемішко,

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору