Рівне:

Створення та просування сайтів

До кінця року заборгованість із виплати зарплатні скоротять наполовину

Актуально 20-травня, 2010, 10:169 prov 1 184
До кінця року заборгованість із виплати  зарплатні скоротять наполовину


Загальна сума заборгованості із виплати заробітної платні на Рівненщині станом на 1 травня 2010 року становить майже 18 млн. грн. З початку року борг зріс на 2 млн. грн., проте у порівнянні із попереднім місяцем він зменшився на 67 тис. грн. Про це на селекторній нараді із головами РДА сказав виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко, повідомляють із прес-служби РОДА.
Із загальної суми боргу 12,4 млн. грн. (або 69%) припадає на економічно активні підприємства. З початку року вони наростили борг перед своїми працівниками на 1 млн. грн., хоча порівняно з попереднім місяцем він зменшився майже на 260 тис. грн. У списку боржників – 101 діюче підприємство у 15 регіонах області. Серед них найбільше заборгували працюючі підприємства міст Рівного (6,5 млн. грн.) та Кузнецовська (1,3 млн. грн.).
Останнім часом, зазначалося на нараді, ситуація з виплатою зарплатні дещо поліпшилася. Так, протягом 14 днів травня сума боргу по області зменшилася майже на мільйон гривень внаслідок погашення або зменшення боргів на 30 економічно активних підприємствах краю. Заборгованість скоротили 10 районів області. Повністю розрахувалися зі своїми працівниками підприємства Демидівського, Острозького та Радивилівського районів, а в Дубенському та Зарічненському борги мають лише підприємства, які призупинили свою господарську діяльність.
Загалом економічно неактивні підприємства області на 1 травня заборгували своїм працівникам півтора мільйони грн., а підприємства, які нині проходять процедуру банкрутства або відновлення їх платоспроможності, – 4,1 млн. грн.
В.о. голови ОДА Анатолій Юхименко на селекторній нараді наголосив, що зменшення заборгованості залишається головним завданням для усіх органів місцевої влади. До кінця року загальну суму боргу планують зменшити на 50%.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору