Рівне:

Створення та просування сайтів

Про гендерну рівність говоритимуть на Рівненщині

Рівненська область 21-травня, 2010, 08:409 Lobanovskiy 1 217
Національні та регіональні механізми забезпечення ґендерної рівності в українському суспільстві обговорюватимуть завтра на науково-практичній конференції у Рівному.
Учасники науково-практичній конференції проаналізують проблеми гендерної дискримінації, нерівності та можливості їх подолання. Окремим пунктом розглянуть ґендерну ситуацію на Рівненщині. Науковці стверджують, що в області, як і загалом по Україні, існують ґендерні диспропорції. Так, у 2009 році демографічне співвідношення чоловічого і жіночого населення в Рівненській області складало відповідно 47 до 53 %, а в віковій групі 55 і старше - 37 до 63 %. Рівень смертності серед чоловіків у віці після 40 років був у 5 разів вищий, ніж у жінок. Чоловіки в 4 рази частіше травмувалися під час роботи, і у 5 разів частішими, в порівнянні з жінками, були випадки самогубств. У 2009 році понад 3,5 тисяч чоловіків стояли на обліку в міліції за домашнє насильство, а це - 96 % від загальної кількості. Працюючих жінок у 2009-му було на 24 тисячі більше ніж чоловіків. Однак, середня заробітна плата жінок складала 1442 грн., а у чоловіків - 1828 грн.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

credo 21-травня, 09:35

...рахую, що це пуста конференція, типу, клуб по інетересах.
Практичного виходу крім сотрясання повітря з таких конференцій - "НУЛЬ"!!!
Знаю декілька вопиющих реальних фактів, де успішні жінки усунуті сьогоднішньою владою від посад, і все тому що ще йдучи в президенти, " Він" якось ляпнув, що місце жінки на кухні і тепер це підхопили халуї, як вказівку до дії...
Хоч бі телефон привели уповноваженого органу області, або центрального...., все вскольз, да рядом....
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору