Рівне:

Створення та просування сайтів

Житомирський «Беркут» впродовж лише одного тижня розкрив кілька резонансних злочинів

Житомирська область 21-травня, 2010, 08:469 Lobanovskiy 1 107
Забезпечення охорони громадського порядку – таке основне завдання роти міліції особливого призначення «Беркут» УМВС України в області, 20 бійців якої щоденно заступають на службу в місті Житомирі. Окрім того, під час проведення масових заходів, а таких упродовж травневих свят вистачало, до роботи залучаються посилені наряди.

Як розповів заступник командира роти Ярослав Данько, практика свідчить, що неспокійними можуть бути не лише затяжні вихідні, але й перші робочі дні.

10 травня до чергової частини Богунського райвідділу надійшло повідомлення із приймального відділення міської лікарні про те, що до них із проникаючим ножовим пораненням доставлено 50-річного чоловіка. На місце події відразу було направлено найближчий наряд «беркутівців», які перевіряли цю інформацію та встановлювали всі обставини. Саме вони і з’ясували, що так закінчилася вечеря двох приятелів за місцем проживання одного з них. Чоловіки у ході «дискусії», підігрітої алкоголем, занадто емоційно переконували один одного, у хід пішли кулаки, а згодом - і ніж. Зараз згадати, з чого розпочалася суперечка, їм важко, як і лікарям впевнено стверджувати про безпеку життя пораненого.

Працівники роти міліції особливого призначення, встановивши адресу, де розгорталися події, затримали агресивного господаря та доставили його до Богунського райвідділу. Ніж вилучено.

Рятувати іншого житомирянина від розбійників «беркутам» довелося уночі 13 травня. Близько 3 години 40-річний чоловік зателефонував на номер «102» і розповів, що щойно на вул. Хлібній його побили двоє невідомих та відібрали понад 4 тисяч гривень. Міліціонери (автопатруль) підібрали бідолаху та, з’ясувавши подробиці і, головне, хоч орієнтовний опис підозрюваних, розпочали відпрацьовувати можливий напрямок їх руху та суміжну територію. Завдяки оперативності звернення потерпілого та професійності дій міліціонерів на одній із сусідніх до місця події вулиці підозрювані були затримані. Ними виявилися двоє непрацюючих місцевих жителів, що напевне знали про значну суму грошей у чоловіка.

Ще одна майже детективна історія сталася на вулиці тієї ночі. Піший наряд беркутівців помітив, що з тильної сторони одного з магазинів пошкоджені захисні ролети та розбите скло. Підійшовши ближче, працівники міліції переконалися, що нічні візитери знаходилися всередині. Без господарів торгівельного закладу міліціонери не стали заходити, натомість заблокували можливі виходи для злодіїв. Як згодом з’ясувалось, крадіжку намагалися скоїти двоє парубків, 16 та 17 років. Заперечувати очевидне вони не стали, тож в мотивах та обставинах їх діянь нині розбираються і слідчі, і батьки.

Загалом, розповідає Ярослав Володимирович, упродовж лише одного тижня бійцями роти було затримано 7 осіб, обгрунтовано підозрюваних у скоєнні злочинів, та ще 70 - за різні адміністративні правопорушення, у тому числі за дрібне хуліганство та розпиття спиртних напоїв або появу у п’яному вигляді у громадських місцях.

Інколи виникають обставини, за яких працівники міліції на вулицях міста починають перевіряти не лише документи підозрілих або ж неадекватних обставинам осіб, але й навіть їх мобільні телефони. Такі дії цілком правомірні та вмотивовані, - продовжує заступник командира роти.

15 травня під час охорони громадського порядку був затриманий житомирянин, який, як з’ясувалось під час перевірки, користувався викраденим мобільним. Цей термінал перебував у розшуку Богунським РВ ще з квітня 2009 року, тож тепер він, напевне, повернеться до законного власника.

А всім жителям та гостям обласного центру міліціонери радять, аби не отримувати неприємних сюрпризів, дотримуватись елементарних правил поведінки та безпеки. І, звичайно ж, не легковажити із спиртним.

Алла Ващенко,

ВЗГ УМВС України

в Житомирській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору