Рівне:

Створення та просування сайтів

У 55-річного жителя Тернопільщини вилучили два ящики зброї

Тернопільська область 24-травня, 2010, 09:209 Lobanovskiy 1 021
Тернопільські правоохоронці ледве встигають вилучати в населення зброю. Цілі арсенали Гвинтівок, гранат, набоїв і вибухівки люди зберігають у своїх будинках. Здебільшого, це стріливо часів Другої Світової. Нерідко воно в боєздатному стані. Міліціянти попереджають колекціонерів: через небезпечне хобі кожен із них може злетіли в повітря.

Бережани. Райцентр на заході Тернопільщини. Місто затишне, мальовниче. У 16-му сторіччі на всю Європу прославилося своїми укріпленнями - жодна армія здолати їх не могла. Любов до зброї у місцевих чоловіків не ослабла й досі. Колекціонерів бойових арсеналів ледь встигають рахувати правоохоронці. Пістолети, карабіни, набої, гранати. У 55-річного мешканця вилучили два ящики зброї. Охайно складена й доглянута. Частина іржава, але ще бойова.

Ростислав Олег, слідчий Бережанського РВ міліції в Тернопільській області:

- Було виявлено 200 набоїв до гвинтівок ВВВ, 7 гвинтівок "Маузер", "Манліхер". Значна частина зброї зберігалася в легкодоступному місці. В тому числі, ручна артилерійська граната зберігалася за будинком, де часто гралися діти і міг статися нещасний випадок.

Для власного задоволення збирав, переконує стражів порядку чоловік. Чи стріляв з раритетів - з'ясовує слідство. Адже в колекції й дві сотні гільз. Іншого мешканця області заскочили на гарячому: зі зброї не стріляв - іншим цінителям продавав. 57-річний пенсіонер саме збирався збути двохсотграмову тротилову шашку.

Віктор Гулич, керівник Збаразького РВ міліції в Тернопільській області:

- Проведеними оперативно-розшуковими заходами було затримано громадянина під час реалізації вибухових пристроїв. Він спробував збути 2 детонатори, тротилову шашку, шнур для запалювання.

Відставний військовий ще під час служби в армії прихопив десяток-інший боєприпасів. Тепер от свій крам вирішив продати. В його будинку правоохоронці зібрали ще двісті набоїв різного калібру та тротилові шашки. Вилучене відправляють на експертизу. Фахівці визначають походження зброї та її стан.

Ігор Васьків, керівник відділу УМВС в Тернопільській області:

- Три тротилові шашки, що являють собою вибухову речовину нормальної потужності, а також два засоби підриву, що являють собою запальну трубку. Зазначені вибухові речовини, а також засоби підриву в сукупності використовуються як у військовій підривній справі, а також в промисловості. Використання в злочинних цілях могло привести до нещасного випадку або значних людських жертв.

Вилучену у населення зброю знищать на полігоні. А на любителів небезпечних іграшок чекає суд. За незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами, вибухівкою покарання - від двох до п'яти років.

Інна Дудченко, Сергій Шворников, Тернопільська область, НТН.
http://ntn.ua/uk/news/criminal/2010/05/21/3805
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору